Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Šorttrekists Bērziņš: ''Sagrieztā roka nepatraucēja iegūt 11.vietu Japānā''

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Šorttrekists Bērziņš: ''Sagrieztā roka nepatraucēja iegūt 11.vietu Japānā''
R.Bērziņš. Foto: ISU

Japānas pilsētā Nagojā noslēdzies otrais Pasaules kausa posms šorttrekā, kur labāko rezultātu no mūsējiem uzrādīja Jelgavas SK "Zemgale" pārstāvis Reinis Bērziņš, kurš 1500m iekļuva pusfinālā un izcīnīja 11.vietu.

Reinis Bērziņš Nagojā 1500 metru distancē, pārvarot pirmās divas kārtas, vispirms iekļuva pusfināla divdesmitniekā, bet pēc tam B finālā un kopvērtējumā izcīnīja 11. vietu. 500 metru distancē Reinis izcīnīja 28. vietu, 1000 metru distancē – dalītu 81.–84. vietu.

"Vislabākais rezultāts Nagojā man bija 1500 metru distancē, un es to arī taktiskajā ziņā noslidoju vislabāk no visām distancēm, kaut gan pirmajā kārtā man mazliet iegrieza rokā, un nācās braukt uz slimnīcu, taču turpināt sacensības tas netraucēja,” skaidro Bērziņš.

“500 metru distancē man bija iespēja tikt tālāk, bet tā ir sprinta distance un tur jāpieņem lēmumi nekavējoties un, manuprāt, es taktiski nepareizi veicu apdzīšanu un tāpēc netiku tālāk,” secinājumus izdara jelgavnieks un piebilst, ka kopumā 500 metros sniegums esot bijis diezgan stabils, jo abos posmos ir izdevies iekļūt šajā distancē Top 30.

“Diemžēl 1000 metru distancē man abos posmos bija neveiksmīgs starts – abos pasaules kausos tiku diskvalificēts jau pirmajā kārtā," īsi secina Latvijas šorttrekists.

Informāciju sagatavoja
Jelgavas Sporta servisa centrs