Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Klēbo demonstrē klasi un pārliecinoši uzvar masu startā klasikā ''Tour de ski''

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Klēbo demonstrē klasi un pārliecinoši uzvar masu startā klasikā ''Tour de ski''
Johannes Klēbo. Foto: IMAGO.

Vairāku posmu distanču slēpošanas seriāla “Tour de ski” piektajā posmā vīriešiem 15km distancē klasiskajā stilā ar masu startu pēdējos trīs kilometrus vienatnē nobrauca un pārliecinošu uzvaru svinēja norvēģis Johannes Hesflots Klēbo, kuram tas bija jau ceturtais panākums šī gada “Tour de ski”.

Arī vīriešiem dalībnieku skaits ir krietni sarucis, tūrē paliekot 62 slēpotājiem, kaut arī sākumā bija pāri par 110. Pirmajos divos posmos startēja arī līderis Latvijas vīriešu slēpotāju vidū Raimo Vīgants no Madonas.

Šīs dienas sacensībās pavērsiena punkts notika ceturtajā no sešiem apļiem pēc 8km, kad atrāvienā devās soms Īvo Niskanens un Johannes Klēbo, kuriem sākumā centās līdzi turēt norvēģis Didriks Tensets. Ceturtā apļa beigās jau bija līderu duets ar Niskanenu un Klēbo, taču Aleksandrs Boļšunovs ar komandas biedru Denisu Spicovu un diviem norvēģiem bija pavisam netālu – sešu sekunžu attālumā.

Piektā apļa otrajā pusē jeb pēc 11km tempu kāpināja Klēbo, kuram arī tūres iepriekšējā 15km distances klasikā uzvarētājs neturēja līdzi. Norvēģis beigās iekrāja 20 sekunžu pārsvaru un svinēja 45.uzvaru karjerā, vēl vairāk palielinot savu pārsvaru kopvērtējumā.

Niskanens noturēja otro vietu, kaut arī pavisam tuvu jau bija krievu trio, no kuriem visātrākais bija Aleksejs Červotkins, atgriežoties trijniekā kopš novembra beigām Rukā, kur bija otrais 15km klasikā. Ceturtā un piektā vieta tika Spicovam un Boļšunovam.

Tour de ski 5.posms, 15km klasiskajā stilā ar masu startu vīriešiem, Valdifiemmi (Itālija), 62 dalībnieki

V.SportistsValstsRezultāts
1.Johannes Hesflots KlēboNorvēģija41:31.2
2Īvo NiskanensSomija+20.8
3.Aleksejs ČervotkinsKrievija+23.7
4.Deniss SpicovsKrievija+24.0
5.Aleksandrs BoļšunovsKrievija+27.9
6.Didriks TensetsNorvēģija+40.1

Tour de ski kopvērtējums vīriešiem pēc pieciem posmiem

V.SportistsValstsRezultāts
1.Johannes Hesflots KlēboNorvēģija1:52.39
2.Aleksandrs BoļšunovsKrievija+2:00
3Īvo NiskanensSomija+2:49
4.Ēriks ValnessNorvēģija+3:04
5.Pols GulbergsNorvēģija+3:09
6.Ivans JakimuškinsKrievija+3:53