Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Borodavko: ''Ņeprajevai steidzīgi ir jānomet svars''

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Borodavko: ''Ņeprajevai steidzīgi ir jānomet svars''
Natālija Ņeprajeva. Foto: Modica/NordicFocus

Jurijs Borodavko, kurš jau vairākus gadus trenē Natāliju Ņeprajevu, devis ļoti tiešu signālu, ka vienai no pasaules vadošajām slēpotājām ir nepieciešams nomest svaru, lai Olimpsikajās spēlēs varētu sasniegt vēlamo rezultātu.

Natālija Ņeprajeva jau ir sasniegusi diezgan daudz (otrā un trešā vieta pasaules kausa kopvērtējumā, 3 medaļas pasaules čempionātos,19godalgotas vietas pasaules kausa posmos – aut.piez.), un liela daļa būtu ar to apmierināti, taču Borodavko, kurš trenē arī pagājušās sezonas pasaules kausa ieguvēju Aleksandru Boļšunovu, ir ļoti prasīgs un vēlas, lai viena no galvenajām Krievijas slēpošanas izlases cerībām nomestu vairākus kilogramus, lai varētu izcīnīt medaļas Pekinā.

“Natālijas ideālais svars būtu robežās no 63-63 kilogramiem, lai varētu labi nostartēt. Šobrīd viņas svars liedz sasniegt vēlamo progresu kā slēpotājai. Problēma ir tajā, ka viņai nav jāzaudē tauki, jo tie viņai ir maz, bet ir jāsamazina muskuļu masa, bet to izdarīt ir sarežģītāk” izsakās Borodako.

Borodavko, kurš ar saviem audzēkņiem šobrīd ir treniņnometnē Somijā, kur krievi parasti novembrī atklāj sezonu, konkrēti nenosauca, cik sver Ņeprajeva šobrīd, bet noteikti ap 65kg vai nedaudz virs, iezīmē norvēģu slēpošanas portāls langrenn.com. Un ja salīdzina ar panākumus guvušās komandas biedrenes Jūlijas Stupakas 56kg, tad 65kg ir ievērojami vairāk, ja ņem vērā, ka augumā abas ir gandrīz vienādas, Ņeprajevai esot par 2cm garākai.

Interesanti, ka ziņas par to, ka Neprajevai pirms sezonas sākuma ir jāatbrīvojas no liekā svara, nāk pa vidu Norvēģijā sākušajām plašām debatēm par ēšanas traucējumiem un pārlieku fokusu uz pārtiku un svaru distanču slēpošanā, kas raisījusi plašu rezonansi.

Izmantotie resursi:
NRK.no – nyheter, tv og radio fra Norge og hele...