Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Barone/Veidemanis Habarovskā paliek bez uzvarām, triumfē mājinieki

Linda Mangale
Linda Mangale

Barone/Veidemanis Habarovskā paliek bez uzvarām, triumfē mājinieki
Anna Sidorova/Aleksejs Timofejevs (Krievija)

Kērlinga sezonas pirmo jaukto pāru Pasaules kērlinga tūres posmu no 30.augusta līdz 1.septembrim Habarovskā, Krievijā aizvadīja astoņas komandas. “WCT Pacific Cup 2021” titulu izcīnīja Anna Sidorova/Aleksejs Timofejevs.

Polijas, Ungārijas, Kazahstānas un Krievijas jaukto pāru starpā piedalījās arī Jelgavas kērlinga kluba komanda Daina Barone/Arnis Veidemanis, kuri 2021./2022.gada sezonā ir Latvijas olimpiskā izlase. Viņi uzsāk gatavošanos olimpisko spēļu pirms-kvalifikācijas turnīram, kas oktobra sākumā norisināsies Turcijā.

Diemžēl šīs sacensības izvērtās trīs zaudētās grupu turnīra spēlēs, kas liedza pacīnīties par titulu. Pirmajā mačā bezierunu zaudējums ar 0:10. Otrajā – spēles pirmajā pusē pretinieku iegūto četru punktu pārsvaru neizdevās likvidēt, zaudējot ar 4:6, bet trešajā – atrodoties pēc četriem endiem vadībā ar 5:2, spēles beigas izvērtās neveiksmīgas, atzīstot ungāru pārākumu ar 8:5.

Arņa Veidemaņa komentārs pēc aizvadītā turnīra:
“Pirmajā spēlē ļoti vājš mūsu izpildījums, bet otrā bija jau labāka. Trešajā dažas nelielas kļūdas noveda pie vēl viena zaudējuma.
Pieredze bija neatsverama gan stipru pretinieku dēļ, gan arī spēlējot ar septiņu stundu laika joslas starpību. Pēc šāda brauciena Rīga-Sanktpēterburga-Maskava-Irkutska-Habarovska, nekas cits vairs neliekas grūti.”

Turnīra finālspēlē tikās divkārtējā Eiropas čempione sieviešu komandām Anna Sidorova pārī ar Alekseju Timofejevu (Krievija) un divkārtējie pasaules čempioni jauktajos pāros Dorotija Palancsa/Zolts Kiss (Ungārija).

Pirmā enda pēdējie divi neveiksmīgie metieni Krievijas pāra izpildījumā ļāva ungāriem nozagt trīs punktus. Toties nākamajā endā metienu izpildījums uzlabojās, Sidorovai/Timofejevam pietuvojoties līdz -1 (2:3). Ungāri trešajā iespējamo divu punktu vietā paņem tikai vienu, ko izmanto krievi, lai pēc nospēlētas pus spēles panāktu neizšķirtu 4:4.

Pēc pārtraukuma komandas turpināja līdzīgu spēli līdz septītajam endam, kurā ungāri savu kļūdu dēļ neizmanto “power play” iespējas, enda beigās nolemjot atdot pretiniekam vienu punktu (5:6), lai astotajā endā ar pēdējā akmens tiesībām izcīnītu uzvaru. Tomēr arī šajā endā Palancsa/Kiss nespēja pretoties perfektajai Krievijas pāra spēlei. Pēdējais akmens ungāriem izrādījās par vāju, lai nodrošinātu vismaz ekstra endu. Līdz ar to, nozogot vēl vienu punktu (7:5), par “WCT Pacific Cup 2021” uzvarētājiem kļuva Sidorova/Timofejevs.

Spēle par 3.vietu norisinājās starp divām Krievijas komandām Anastasiju Moskaļovu/Aleksandru Jereminu un Annu Samoiļiku/Mihailu Vaskovu. Moskaļova/Jeremins pēc četriem endiem atradās vadībā ar 6:2, tomēr viņu pretinieki, izcīnot četrus punktus piektajā endā, panāca neizšķirtu 6:6. Spēles galotnē Moskaļova/Jeremins nepadevās un nodrošināja sev uzvaru ar 8:7.

JKK/Barone-Veidemanis spēļu rezultāti:

0:10 – A.Samoiļika/M.Vaskovs (Krievija)
4:6 – D.Steksova/A.Kuļikovs (Krievija)
5:8 – D.Palancsa/Z.Kiss (Ungārija)

Visu spēļu rezultāti: https://worldcurlingtour.org/md/eve...
Spēļu atkārtojumi: https://www.youtube.com/channel/UCz...