Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Latvijas sieviešu volejbola izlase draudzības spēlē piekāpjas Polijas U21 komandai

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Latvijas sieviešu volejbola izlase draudzības spēlē piekāpjas Polijas U21 komandai
Latvijas sieviešu volejbola izlase. Foto: LVF

LETA. Latvijas sieviešu izlase Itālijas speciālista Danieles Mario Kaprioti vadībā ceturtdien Polijā draudzības spēlē piekāpās Polijas U-21 valstsvienībai.

Latvijas izlase zaudēja Polijas U-21 izlasei, kura ir kvalificējusies sava vecuma Eiropas čempionāta finālturnīram, ar 0-4 (17:25, 12:25, 11:25, 15:25).

Laukumā dodoties 15 no 16 spēlei pieteiktajām volejbolistēm un trenerim daudz variējot ar sastāvu, rezultatīvākās ar pieciem punktiem bija Liene Šimkuse un Vlada Pridatko, bet četrus punktus sakrāja Anna Rīta.

Pretiniecēm 22 punktus, sešus sakrājot ar netveramām servēm, guva Julita Pjasecka.

Piektdien komandas tiksies atkārtoti.

Augustā Latvijā viesosies Igaunijas B izlase un Austrijas valstsvienība.

Kaprioti darbā palīdz treneri Andrejs Odinokovs un Inguna Minusa, fiziskās sagatavotības treneris Atiljo Rudžeri no Itālijas, fizioterapeits no Somijas Roni Antero Rekola un statistiķis Mareks Makimovs, bet komandas menedžeris ir Kristaps Čerņavskis.

Latvijas izlase Eiropas čempionātā kvalifikācijas grupā ielozēta kopā ar Dāniju, Slovākiju un Spāniju.

20.augustā Latvija pirmo spēli aizvadīs Slovākijā, 24.augustā uzņems Dāniju, 27.augustā viesosies pie Spānijas, ar kuru 4.septembrī uzsāks otro riņķi savā laukumā. 7.septembrī Latvijas volejbolistes spēlēs Dānijā, bet kvalifikācijas turnīru noslēgs 11.septembrī savā laukumā ar Slovākiju.

Finālturnīrā iekļūst 12 komandas - sešu grupu pirmo divu vietu ieguvējas. Labāko komandu vidū dalību jau nodrošinājušas četras rīkotājvalstis - Itālija, Vācija, Beļģija un Igaunija, kā arī astoņas labākās vienības pēc 2021.gada sacensību rezultātiem - Serbija, Turcija, Nīderlande, Polija, Krievija, Francija, Zviedrija un Bulgārija. Tā kā Krievijas komandas iebrukuma Ukrainā dēļ ir atstādinātas no starptautiskajām sacensībām, par šo vietu finālturnīrā lēmums vēl ir gaidāms.

Izlases kandidāšu saraksts

Diagonālās spēlētājas: Vlada Pridatko un Megija Dambrehte.
Pirmā tempa spēlētājas: Lāsma Ozola, Anna Rīta, Anželika Ivanova un Junora Vagele.
Cēlājas: Elza Reknere un Elvita Dolotova.
Otrā tempa spēlētājas: Paula Nikola Ņečiporuka, Anija Jurdža, Petra Ņečiporuka, Kristīne Leskinoviča un Adelīna Gerliņa.
Libero: Kristīne Kramēna, Liene Šimkuse un Megija Grundmane.

     [+] [-]

, 2022-07-08 21:47, pirms 2 gadiem
Varbūt ir video vai statistika? 12 un 11 tik daudz jautājumu.