Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Ņečiporuka: ''Ja noticēsim sev, tad būs arī atbilstošs rezultāts''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Ņečiporuka: ''Ja noticēsim sev, tad būs arī atbilstošs rezultāts''
Paula Ņečiporuka (#4) un Latvijas izlase. Foto: LVF

Latvijas sieviešu volejbola izlasei, lai sasniegtu labus rezultātus, ir jānotic savām spējām, sarunā ar aģentūru LETA stāstīja valstsvienības spēlētāja Paula Ņečiporuka.

Latvijas sieviešu volejbola izlase sāka gatavošanos gaidāmajām Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm jūlija sākumā, un Ņečiporuka uzsvēra, ka atšķirībā no citiem gadiem, šoreiz šis process ir citādāks.

"Fokusējamies uz citām lietām treniņprocesā," stāstīja volejboliste. "Piemēram, tiek pievērsta uzmanība emocijām, lai visām tās būtu pozitīvas, un visas volejbolistes izbaudītu šo spēli, jo, ja neizbaudīsim spēli, tas liksies kā pienākums. Treneris ļoti to nevēlās un uzsver, ka mums ir jāizbauda viss process. Jābūt dzinulim, lai mēs cīnītos laukumā."

Tāpat viņa teica, ka kopš valstsvienības galvenā trenera amatu pārņēma itāļu speciālists Daniēle Mario Kaprioti, ir mainījies ne tikai izlases darbs kopumā, bet arī treniņu struktūra.

"Treniņi tiek plānoti tā, lai uzdevumi un vingrinājumi papildinātu viens otru. Piemēram, mēs sākam kaut ko vienkāršu un pakāpeniski tiek pielikti klāt sarežģītāki elementi. Tas ir patīkami, jo tādā veidā mēs spēlētājas pierodam gan pie pašiem vingrinājumiem, gan trenera metodēm," piebilda spēlētāja.

Volejboliste neslēpa, ka pēc izlases galvenā trenera maiņas, nedaudz arī ir mainījies valstsvienības spēles stils kopumā.

"Galvenais, ko mums vajadzēja pārveidot, bija skatījums uz kļūdām," atklāja Ņečiporuka. "Viņš saka, ka nav jābaidās no kļūdām, tās ir jāpieļauj pēc iespējas vairāk, lai būtu no kā mācīties un pierastu pie visām situācijām. Protams, arī itāļu ugunīgā mentalitāte dod par sevi zināt, arī no mums šo degsmi treneris grib dabūt ārā. Ar to ir mazliet grūti, taču mēs arī pamazām pierodam pie tā."

Gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijai, kurā Latvija ielozēta vienā grupā ar Dāniju, Slovākiju un Spāniju, Latvijas volejbolistes aizvadīja divus pārbaudes mačus ar Austriju, abos piedzīvojot neveiksmes. Ņečiporuka norādīja, ka pēc šīm spēlēm ir jāpilnveido spēja spēlēt vienlīdz labā līmenī visa mača garumā.

"Vajag uzlabot stabilitāti. Redzējām, ka varam cīnīties ar tik spēcīgu komandu," izcēla volejboliste. "Salīdzinot ar citiem gadiem, kad stājāmies pretī stiprām komandām, rezultāti bija daudz līdzīgāki. Kaut kādos momentos arī mēs noteikti varam iet drošāk un agresīvāk, arī vairāk riskēt spēles laikā. Ja noticēsim sev, tad būs arī labs rezultāts."

Vēl Ņečiporuka piebilda, ka viņas priekšrocība laukumā ir pārliecība un emocionālā stabilitāte, kas var palīdzēt arī komandas biedrenēm. "Varu nospēlēt stabili un bez emocionāliem kritumiem un cēlumiem. Domāju, ka tas ir svarīgi, lai laukumā būtu vismaz viens tāds cilvēks, jo tas var palīdzēt kādai no jaunākajām un mazāk pieredzējušajām meitenēm," piebilda spēlētāja.

Latvijas volejbolistes sāks Eiropas čempionāta kvalifikāciju 20.augustā, kad izbraukumā tiksies ar grupas favorīti Slovākiju.

Izmantotie resursi:
LETA