Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Volejbolisti uzsāks EČ kvalifikāciju, uz Austriju nedosies Ramanis un Klopovs

Jānis Celmiņš

Volejbolisti uzsāks EČ kvalifikāciju, uz Austriju nedosies Ramanis un Klopovs
Hermans Egleskalns. Foto: LVF

Latvijas vīriešu volejbola izlase jau trešdien (3. augustā) viesos aizvadīs pirmo Eiropas 2023. gada čempionāta kvalifikācijas spēli, tiekoties ar Austrijas valstsvienību. Pēc pirmdienas vakara treniņa kļuvis skaidrs, ka uz pirmo spēli kopā ar komandu nedosies Miks Ramanis un Oļegs Klopovs, noskaidroja portāls Sportacentrs.com

Latvijas izlase Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijas turnīrā startēs B apakšgrupā kopā ar Austrijas un Somijas valstsvienībām. Latvijas izlase kvalifikācijas turnīrā 3. augustā spēlēs Austrijā, trīs dienas vēlāk Valmierā uzņems Somiju, 17.augustā ar somiem tiksies izbraukumā, bet grupu turnīru noslēgs 21. augustā Jelgavā ar Austriju.

Latvijas izlases treneru kolektīvs ar poļu volejbola speciālistu Mihalu Gogolu priekšplānā uz Austriju nolēmuši vest divus cēlājus (Deniss Petrovs un Edvīns Skrūders), trīs diagonāles (Hermans Egleskalns, Kristers Dardzāns, Renārs Jansons), četrus otrā tempa uzbrucējus (Kristaps Šmits, Atvars Ozoliņš, Romāns Saušs, Jānis Medenis), trīs pirmā tempa uzbrucējus (Vladislavs Blumbergs, Toms Švans, Gustavs Freimanis), kā arī divus libero pozīcijas spēlētājus (Patriks Pinka, Kaspars Kronbergs). Mājās paliks Miks Ramanis un Oļegs Klopovs. Abi turpinās trenēties individuālā režīmā un nepieciešamības gadījumā būs gatavi palīdzēt pārējās trijās EČ kvalifikācijas spēlēs, sarunā ar portālu Sportacentrs.com norādīja Latvijas izlases menedžeris Artūrs Vitkovskis.

Latvijas izlase šobrīd ir iespējami labākajā sastāvā, kamēr Austrijas izlasei trūkst divu līderu. Savainojumu dēļ tai nevarēs palīdzēt komandas līderi Aleksandrs Bergers un Pauls Buhegers, kuri ikdienā spēlē attiecīgi Polijas ''Cuprum Lubin'' un Itālijas vienībā Modenas ''Leo Shoes''. Šis fakts padara Latvijas izlasi par diezgan izteiktu favorīti spēlēs pret Austriju, paredzot, ka Somija tomēr ir B apakšgrupas favorīte.

EČ finālturnīram kvalificēsies turnīra apakšgrupu uzvarētāji, kā arī piecas no septiņām apakšgrupu otrajām vietām.

Uz Austriju Latvijas izlase dosies jau otrdienas rītā. Plānots, ka sākotnēji izlase ar avioreisu ceļos uz Minheni, bet pēcāk veiks divu stundu braucienu ar autobusu uz spēles norises vietu (Ried Im Innkreis). Plānots, ka jau otrdienas vakarā mūsu izlase trenēsies spēles norises vietā.

Uz spēli Valmierā pret Somijas valstsvienību Latvijas izlase ieradīsies jau piektdien, vakarā aizvadot vienu treniņu, bet spēles rītā vēl vienu. Somi tikmēr pēc divām aizvadītām pārbaudes spēlēm pret Igaunijas izlasi jau ieradušies Valmierā, un jau iemēģina Valmieras Olimpiskā centra zāli, gan ne pilnā apmērā. Biļetes uz spēli Valmierā jau pieejamas ŠEIT!

Latvijas izlases pārbaudes spēļu kalendārs

LaiksSpēleRezultāts
21.07. 18.30Latvija – Ukraina0-3 (19:25; 20:25; 16:25)
26.07. 19.30Latvija – Norvēģija3-1 (25:20; 21:25; 25:23; 25:18)
27.07. 19.30Latvija – Norvēģija3-0 (25:23; 25:21; 25:16)

Latvijas izlases EČ kvalifikācijas spēles

LaiksSpēle
03.08. 21.20Austrija – Latvija
06.08. 18.00Latvija – Somija
17.08. 18.30Somija – Latvija
21.08. 17.00Latvija – Austrija

Latvijas izlases sastāvs spēlei ar Austriju:

Cēlāji - Edvīns Skrūders, Deniss Petrovs;
Diagonālie spēlētāji - Hermans Egleskalns, Kristers Dardzāns, Renārs Jansons;
Otrā tempa spēlētāji - Kristaps Šmits, Atvars Ozoliņš, Romāns Saušs, Jānis Medenis;
Pirmā tempa spēlētāji - Vladislavs Blumbergs, Toms Švans, Gustavs Freimanis;
"Libero" - Patriks Pinka, Kaspars Kronbergs.