Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Vīriešu un sieviešu izlases noskaidrojušas pretinieces EČ2026 kvalifikācijā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Vīriešu un sieviešu izlases noskaidrojušas pretinieces EČ2026 kvalifikācijā
Mihals Gogols. Foto: CEV

Latvijas Volejbola federācija informē, ka 2026. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā Latvijas vīriešu izlase cīnīsies vienā grupā pret Slovākijas un Kosovas izlasēm, bet sievietes - pret Bosnijas un Hercegovinas un Melnkalnes valstsvienībām. Finālturnīram kvalificēsies visu grupu uzvarētājas un piecas labākās otro vietu ieguvējas.

Vīriešu izlases pretinieki būs Slovākijas un Kosovas volejbolisti, bet Latvijas volejbolistes tiksies ar Bosniju un Hercegovinu un Melnkalni.

Latvijas vīriešu izlase, kas Eiropas valstu rangā ieņem 20.vietu, ir ielozēta G grupā kopā ar ranga 19. vietas īpašnieci Slovākiju un Kosovu.

Kvalifikācijas spēles divos riņķos savā un pretinieku laukumā notiks no 2024. gada 17. līdz 29. augustam un no 2025. gada 9. līdz 17. augustam.

Finālturnīrs ar 24 valstu līdzdalību notiks četrās valstīs – Rumānijā, Bulgārijā, Somijā un Itālijā.

2023. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā Latvijas izlase grupā ar Somiju un Austriju izcīnīja piecus punktus četrās spēlēs, ierindojās otrajā vietā un finālturnīram nekvalificējās.

Latvijas sieviešu izlase, kas Eiropas valstu rangā ieņem 31. vietu, nokļuva D grupā kopā ar Bosniju un Hercegovinu (15.) un Melnkalni (23.).

Sievietēm kvalifikācijas sacensības divos riņķos savā un pretinieču laukumā noritēs no 2024. gada 17. līdz 29. augustam un no 2025. gada 2. līdz 10. augustam.

Sieviešu finālturnīru kopīgi arī rīkos četras valstis – Čehija, Turcija, Zviedrija un Azerbaidžāna.

2023. gada kvalifikācijas turnīrā Latvijas volejbolistes četru komandu grupā sešās spēlēs izcīnīja divus punktus, ieņēma ceturto vietu un finālturnīrā neiekļuva.

Gan vīriešu, gan sieviešu kvalifikācijā katras grupas uzvarētāja un 5 labākās 2.vietas ieguvējas kvalificēsies finālturnīram.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Volejbola federācija