Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Poļu speciālists Gogols visdrīzāk turpinās darbu ar Latvijas volejbola izlasi

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Poļu speciālists Gogols visdrīzāk turpinās darbu ar Latvijas volejbola izlasi
Galvenais treneris Mihals Gogols un asistents Austris Štāls. Foto: CEV

''Latvijas Radio'' ziņo, ka poļu volejbola speciālists Mihals Gogols varētu turpināt darbu ar vīriešu valstsvienību. To medijam atklājis Latvijas Volejbola federācijas (LVS) ģenerālsekretārs Arnis Tunte, sakot, ka vienošanās panākšanā atlicis atrisināt pāris detaļas.

Sarunā ar ''Latvijas Radio'' volejbola federācijas ģenerālsekretārs Arnis Tunte apgalvojis, ka noritot pārrunas par Mihala Gogola darba turpināšanas ar vīriešu izlasi.

"Mēs viņu noteikti gribam redzēt izlasē, un viņa darbs, strādājot klubā Japānā, arī nāk tikai par labu. Šobrīd mums jāvienojas par dažām detaļām, kur mums domas atšķiras. Japāņu klubs ir ļoti prasīgs pret to, kurā brīdī viņš atstāj pilsētu un kad viņam jābūt atpakaļ. Tas mazliet pārklājas ar to, kurā brīdī un cik ilgi gribam redzēt treneri izlasē. Es ļoti ceru, ka nonāksim pie kopsaucēja un treneris mums paliek," sacīja Tunte. Funkcionārs minēja, ka mainīsies izlases otrais treneris.

Kopā ar Gogolu Latvijas volejbola izlase nekvalificējās 2023. gada Eiropas čempionātam, bet šī gada vasarā uzvarēja Sudraba līgā, iegūstot ceļazīmi uz Zelta līgu. Lai arī vieta tajā nodrošināta, finansiālu apsvērumu dēļ tajā spēlēt vīriešu izlase neplāno.

"Spēlēšana Zelta līgā ir lielāks slogs federācijas budžetam, un tas jāsedz no mūsu līdzekļiem. Ja spēlējam Zelta līgā, tad šis cikls sanāk maijā un jūnijā, bet gatavošanās Eiropas čempionāta kvalifikācijai sanāk jūlija otrā puse un augusts. Ja gribētu spēlēt Zelta līgā, tur jāspēlē ar labākajiem, nevaram spēlēt ar otro sastāvu. Labākajiem pēc tam jāspēlē arī kvalifikācijā. Pieņēmām lēmumu nespēlēt Zelta līgā, bet jau no vasaras vidus izlases dalībniekiem nodrošināt iespējas strādāt pie fiziskās sagatavotības treneriem, nodrošināt nepieciešamos apstākļus, lai var strādāt individuāli. Plāns ir, ka uz Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra nometni spēlētāji jau ierodas gatavāki, var strādāt ar bumbām," paskaidroja Tunte.

Nākamā vasara ražīga būs Latvijas sieviešu volejbola izlasei – dāmas piedalīsies ne tikai Eiropas čempionāta kvalifikācijā, bet startēs arī Eiropas Sudraba līgā. Sieviešu izlasē notikusi ievērojama paaudžu maiņa, un tā tagad ir viena no jaunākajām izlasēm visā Eiropā. Salīdzinot ar iepriekšējiem mēģinājumiem, 2023. gada vasarā sieviešu izlases sniegums bija kvalitatīvāks gan pēc parādītā snieguma laukumā, gan pēc rezultātiem turnīra tabulā – sešās spēlēs gūtas divas uzvaras.

Izmantotie resursi:
https://www.lsm.lv/raksts/sports/vo...

     [+] [-]

, 2023-12-22 16:06, pirms 4 mēnešiem
Obrumanu par galveno!!!