Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Sieviešu volejbola izlase ar uzvaru sāk Eiropas Sudraba līgu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Sieviešu volejbola izlase ar uzvaru sāk Eiropas Sudraba līgu
Anija Jurdža uzbrukumā. Foto: CEV

Piektdien Islandē Latvijas sieviešu volejbola izlase sekmīgi iesāka Eiropas Sudraba līgu, pirmajā mačā četros setos ar 3-1 (20:25, 25:18, 25:14, 25:19) uzvarot mājinieces.

Spēli Latvijai sāka Lāsma Ozola, Marta Kamēlija Levinska, Elvita Dolotova, Paula Nikola Ņečiporuka, Anija Jurdža, Junora Vagele, kā arī “libero” Linda Šteinberga un Sindija Bože, bet mača gaitā laukumā devās visas 13 volejbolistes.

Spēli labāk sāka Latvija, pēc Levinskas uzbrukuma panākot 2:0 vadību, taču nākamos četrus punktus guva mājinieces. Pēc četru punktu izrāviena un Elīsabetas Einarsdotiras kļūdas uzbrukumā Latvija panāca 11:9, bet pēc vēl četriem punktiem pēc kārtas un Ņečiporukas uzbrukuma – 15:11. Pēc neprecīza Paulas uzbrukuma mājinieces bija guvušas piecus punktus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 20:18 un uzvarēja pēc Jonas Arnarsdotiras netveramas serves – 25:20.

Otrajā setā pēc līdzīga sākuma (3:3) Latvijas volejbolistes guva astoņus punktus pēc kārtas un uzvarēja setu pēc Ņečiporukas uzbrukuma līnijā. Trešajā setā latvietes ar trim pēc kārtas gūtiem punktiem panāca 8:4, seta turpinājumā pretinieces tuvāk par diviem punktiem (8:6) nepielaižot, bet seta otrajā pusē palielinot pārsvaru līdz 25:14 pēc Karmenas Strukas bloka. Arī ceturto setu labāk uzsāka Latvijas komanda, ne reizi neļaujot pretiniecēm izvirzīties vadībā un uz katru pretinieču gūto punktu gūstot divus. Spēles beigās gan islandietes rezultāta starpību samazināja, taču uzvaru apdraudēt nespēja. Spēlei punktu ar uzbrukumu pielika Megija Dambrahte.

Latvijas izlasē pa 13 punktiem guva Levinska un Jurdža, 12 punktus guva komandas kapteine Ņečiporuka, 11 punktus guva Ozola, pa četrām reizēm izceļoties blokā un no serves līnijas, bet trīs no astoņiem punktiem blokā guva Karmena Struka. Pretiniecēm 12 punktus guva Elīsabeta Einarsdotira, bet 11 punktus – Telma Grētarsdotira, kura izcēlās ar trim “eisiem”.

“Mēs spēlei bijām ļoti labi sagatavojušās. Bijām izanalizējušas katru Islandes spēlētāju atsevišķi un komandu kopumā. Islandietes tomēr pārsteidza ar to, ka ļoti labi spēlēja aizsardzībā. Mēs savukārt šodien labi nospēlējām uzbrukumā, un varbūt bloka un aizsardzības sistēma bija labāka nekā pretiniecēm,” pēc cīņas teica kopā ar Martu rezultatīvākā Latvijas izlases spēlētāja Anija Jurdža.

“Grūtākais šodien bija iespēlēties. Tā bija pirmā spēle, un pirmajā setā gāja grūtāk. It kā cīnījāmies, bet pagāja laiks, lai ieskrietos,” volejboliste komentēja cīņas sākumu.

“Mēs pirmajā setā bijām pārāk pieklājīgi. Mēs joprojām esam pārāk pieklājīgi, bet, kā jau teicu meitenēm, šosezon es vēlos vairāk zaudētu pirmo setu, bet uzvarētu maču. Un tas šim sastāvam ir pluss – kā viņas no pieklājīgām kļūst mazāk pieklājīgas,” pirmo setu komentēja Latvijas izlases galvenais treneris Daniele Mario Kaprioti. “Mēs joprojām “pieklibojam” servju uzņemšanas un uzbrukuma sistēmā, jo mēs neesam līdz galam pārliecināti, ko mēs varam izdarīt. To salabojot, komanda iegūs pavisam citu pārliecību par saviem spēkiem.”

“Mēs meklējam ceļus, kā spēlēt ar tāda veida komandām. Vismaz piecas, ja ne sešas, ungāru volejbolistes spēlē labos ārvalstu klubos labos ārvalstu čempionātos. Mums jāspēlē ar pilnu jaudu, ņemot talkā pārliecību par savu varēšanu, ko mēs ieguvām šodien,” par rītdienas maču saka treneris.

Sudraba līgas sacensības ceturtdien sākās ar Somijas izlases uzvaru savā laukumā, ar 3-0 (25:7, 25:19, 25:9) pieveicot Luksemburgu. Piektdien Portugāle Tamperē ar 3-0 (25:10, 25:13, 25:21) pieveica Luksemburgu, bet Podgoricā Melnkalne ar 3-0 (25:13, 25:10, 25:15) apspēlēja Fēru salas.

Pēc piektdienas cīņām turnīra tabulas galvgalī ar divām uzvarām divās spēlēs ir Melnkalne, Somija, Portugāle un Latvija. Rītdien Latvijas izlase spēlēs ar Ungāriju.

Šogad Eiropas Sudraba līgā spēlē 10 komandas. Pamatturnīrā katras no komandām aizvada sešas spēles, divām spēcīgākajām komandām aizvadot finālu savā un pretinieču laukumā. Sacensības norit četras nedēļas nogales pēc kārtas, sākot ar 16.-19. maiju un beidzot ar 7.-9. jūniju, Latvijas valstsvienībai startējot pirmajās trijās nedēļas nogalēs.

2023. gadā Latvijas vīriešu izlase, kura šogad Eiropas līgā nestartē, uzvarēja Eiropas Sudraba līgā, bet sieviešu valstsvienība Sudraba līgā ar divām uzvarām ieņēma trešo vietu grupā, finālčetrinieka mačiem nekvalificējoties.

Kopā ar Kaprioti izlasē strādā treneri Arvils Keišs un Inguna Minusa, fizioterapeits un fiziskās sagatavotības treneris Roni Antero Rekola, statistiķis Mareks Maksimovs un menedžeris Kristaps Čerņavskis.

Izmantotie resursi:
Home - Volejbols