Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Volejbola izlase atgriežas pie igauņu treneriem: vīriešus trenēs Vasiljevs

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Volejbola izlase atgriežas pie igauņu treneriem: vīriešus trenēs Vasiljevs
Rainers Vasiljevs. Foto: LVF

Latvijas Volejbola federācija paziņojusi, ka par vīriešu izlases nākamo treneri akceptēts 40 gadus igauņu speciālists Rainers Vasiljevs, līguma termiņu gan neizpaužot. Jau augustā viņam būs jāvada Latvijas izlase 2026. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā.

Latvijas volejbola izlase bija jauna trenera meklējumos pēc tam, kad šķīrās LVF un Mihala Gogola ceļi. Nolemts atgriezties pie igauņu speciālista - par valstsvienības treneri apstiprināts 40 gadus vecais Rainers Vasiļjevs. Pirms Gogola ar izlasi strādāja Avo Kēls, kopā ar to tiekot 2021. gada Eiropas čempionātā.

“Man šķiet, ka komanda ir ļoti konkurētspējīga. Latvijai ir labs pieredzējušo un jauno spēlētāju līdzsvars, kuriem priekšā ir daudzsološa nākotne,” par motivāciju pieteikties amatam saka igauņu speciālists. “Daudzus latviešu spēlētājus pazīstu, lai arī pēdējos gadus strādāju ārpus Baltijas reģiona.”

“Latvijas volejbolistus vienmēr esmu redzējis kā cīnītājus, vienalga, vai viņi spēlē kopā izlasē vai katrs savā klubā. Man patīk šāda tipa spēlētāji. Emocionāla cīņa par mērķiem un laba darba ētika treniņos – šīs lietas palīdz komandai būt stiprai,” par savām līdzšinējām asociācijām ar Latvijas volejbolu saka Vasiljevs.

“Galvenais mērķis ir kvalificēties 2026. gada Eiropas čempionāta finālturnīram un sasniegt pēc iespējas labāku rezultātu šajā turnīrā,” par mērķiem saka Vasiljevs. “Otrs mērķis man ir sekmēt jaunās paaudzes spēlētāju progresu komandā, kā arī panākt, lai būtu daudz spēlētāju, kuriem ir atbilstošas prasmes, lai spēlētu izlasē.” Izlases treniņnometne sāksies 8. jūlijā, bet kandidātu sarakstu ir plānots nosaukt jūnija beigās.

“Vēlējāmies tādu treneri, kuram būtu vēlme strādāt un attīstīt izlasi ilgtermiņā. Ņemot vērā, ka šogad nepiedalījāmies Eiropas līgā, būtisks faktors bija arī uzticēt trenerim, kuram ir bijusi saskarsme ar Latvijas spēlētājiem, jo ieskriešanās periods šoreiz ir ļoti īss. Esmu saņēmis ļoti labas atsauksmes par viņu gan no izlases spēlētājiem, gan arī dažādiem ārvalstu speciālistiem, tā kā es ticu, ka kopā spēsim sasniegt nospraustos mērķus” Latvijas Volejbola federācijas izvēli pamato Latvijas nacionālo izlašu koordinators Arturs Vitkovskis.

Vasiljevs par treneri sāka strādāt 23 gadu vecumā, vispirms Tartu “Pere Leib” komandā kļūstot par Urmasa Tali palīgu, bet kopš 2009. gada – par galveno treneri. 2013./2014. gada sezonā viņš trenēja “Rakvere VK”, bet pēc tam trīs sezonas – Tallinas “Selver”. 2017./2018. gada sezonā Vasiljevs trenēja Šveices virslīgas klubu “Schonenwerd”, bet nākamās divas sezonas pirms atgriešanās “Selver” bija Polijas virslīgas kluba Lubinas “Cuprum” trenera palīgs.

Pēc sezonas Tallinā Vasiljevs trenera karjeru turpināja ārvalstīs, trenējot Polijas pēc spēka otrās līgas Vroclavas “Gwardia”, Kipras vienību Pafas “Pafiakos” un Rumānijas “Zalau”. Uz nākamajām trim sezonām igauņu speciālists ir atgriezies Igaunijā un trenēs “Parnu VK”, kurā arī nākamajā sezonā spēlēs Latvijas izlases bijušais kapteinis Toms Švans.

Paralēli darbam klubos Vasiljevs no 2011. līdz 2019. gadam bija Igaunijas vīriešu izlases trenera palīgs, bet no 2019. līdz 2021. gadam – Igaunijas sieviešu valstsvienības trenera palīgs.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Volejbola federācija

     [+] [-]

, 2024-06-20 10:15, pirms nedēļas
HM, CV ne pārāk iespaidīgs, lai neteiktu vairāk.

  +1 [+] [-]

, 2024-06-20 11:36, pirms nedēļas
Damokla_zobens_23 rakstīja: HM, CV ne pārāk iespaidīgs, lai neteiktu vairāk.
pasktaties uz viņa vecumu, ļoti labs perspektīvs treneris ar jau labu CV viņa vecumam

     [+] [-]

, 2024-06-20 13:55, pirms nedēļas
Latvijā nav valsts, lai jaunie treneri pieredzi gūtu. Volejbols mums ir ar tradīcijām. Banki atnāca ar Eiropas pieredzi, Vītoliņš ar PČ, OS uzvarām, Nolans NHL labākais coach, Bobs Hārtlijs tāpat....un kas? Volejbols ir kāds izmēģinājuma trusis?