Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Volejbola izlases pirmā pretiniece Austrija nosauc sastāvu EČ kvalifikācijai

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Volejbola izlases pirmā pretiniece Austrija nosauc sastāvu EČ kvalifikācijai
Austrijas volejbolisti. Foto: GEPA Pictures

Latvijas izlases pirmā pretiniece Austrija nosaukusi četrpadsmit spēlētājus, kuri piedalīsies Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs.

Austriešu sastāvā iekļauti vairāki debitanti. Savainojumu dēļ nevarēs palīdzēt komandas līderi Aleksandrs Bergers un Pauls Buhegers, kuri ikdienā spēlē attiecīgi Polijas ''Cuprum Lubin'' un Itālijas vienībā Modenas ''Leo Shoes''.

Tāpat sastāvā iekļauti trīs volejbolisti, kuri pārstāvēja U22 valstsvienību Eiropas čempionātā, ieņemot septīto vietu – Kurts Nusterers, Noels Krasnigs un Mihaels Červinskis.

Starp pieredzējušākajiem volejbolistiem Austrijas sastāvā būs pirmā tempa uzbrucējs Peters Volfarštrāters, kurš arī ir ilggadējs izlases kapteinis, cēlājs Aleksandrs Tušs – iepriekš pārstāvējis Baltijas līgas komandu ''Saaremaa'', un arī gaidāmajā sezonā ar Hermanu Egleskalnu Francijā spēlējošais libero Filips Kroiss.

Jūlijā austrieši aizvadīja sešas pārbaudes spēles. Divreiz izdevās apspēlēt Kataras volejbolistus (3:0, 3:1), piedzīvotas neveiksmes pret čehiem (0:4, 1:3) un ar mainīgām sekmēm spēlēts pret Slovākiju – 2:2, 0:3.

Paredzams, ka mačā pret Latviju austrieši izmantos to pašu starta sastāvu, ko noslēdzošajās spēlēs pret slovākiem – cēlājs Tušs, diagonāle Ekers, pirmā tempa uzbrucēji Volfarštrāters un Jurkovics, otrā tempa volejbolisti Etlingers un Krontālers, kā arī libero Kroiss.

Latvijas izlase pēdējo reizi ar Austriju tikās 2018. gada CEV Sudraba līgas ietvaros, kur izbraukumā ar 3:1 un mājās ar 3:2 tika svinētas uzvaras.

Pirmā spēle izbraukumā paredzēta 3. augustā pulksten 21:25, bet atbildes mačs savā laukumā - 21. augustā.

Austrijas izlases sastāvs EČ kvalifikācijā

SpēlētājsPoz.Klubs
Filips KroissLiberoCambrai Volley (Francija)
Aleksandrs TušsCēlājsHebar Pazardzhik (Bulgārija)
Maksimiljans TallersCēlājsMontana (Bulgārija)
Mihaels ČervinskisDiagonāleAmstetten (Austrija)
Klemenss EkersDiagonāleHAOK Mladost (Horvātija)
Peters Volfarštrāters1.tempsBenfica (Portugāle)
Nikolajs Grabmillers1.tempsHypo Tirol (Austrija)
Mateuss Jurkovics1.tempsParis Volley (Francija)
Kurts Nusterers2.tempsHawaii (NCAA)
Arvins Kopšars2.tempsAICH/DOB (Austrija)
Johaness Kracs2.tempsAICH/DOB (Austrija)
Noels Krasnigs2.tempsAICH/DOB (Austrija)
Niklass Krontālers2.tempsHypo Tirol (Austrija)
Niklass Etlingers2.tempsRied (Austrija)