Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

U17 volejbola izlases Itālijā piedalīsies pārbaudes turnīros

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

U17 volejbola izlases Itālijā piedalīsies pārbaudes turnīros
Itālijas volejbola speciālists Daniele Kaprioti. Foto: cev.eu

Latvijas Volejbola federācija informē, ka Latvijas U17 meiteņu un puišu izlases tuvākajās dienās Itālijā piedalīsies pārbaudes turnīros. Meitenes no 6. līdz 8. aprīlim spēlēs Ankonā, bet puiši no 8. līdz 10. aprīlim Pordenonē.

"Easter Volley" pārbaudes turnīra pirmajos trijos mačos pretī stāsies Itālijas komandas, bet turpinājumā notiks izslēgšanas spēles. “U17 izlase spēlēs U18 turnīrā - var teikt, ka mazliet augstākā līmenī. Itālijas klubiem ir ļoti labs līmenis, līdzīgs kā Baltijas līgā. Tur spēlēs arī komandas no Serbijas, Horvātijas un Somijas. Aizvadīsim 6-7 spēles, tas būs atkarīgs no tā, kā viss izvērtīsies,” informē Latvijas meiteņu izlases galvenais treneris Daniele Kaprioti. “Svarīgākais mērķis ir gūt lielāku skaidrību, kādu spēles sistēmu mēs varētu izmantot U17 Eiropas čempionāta kvalifikācijā.”

Tiek plānots arī apmeklēt Itālijas volejbola spēcīgākās līgas izslēgšanas spēli, lai izbaudītu augsta līmeņa volejbolu klātienē - 8. aprīļa vakarā notiks ceturtdaļfināla izšķirošā cīņa starp "Lube Civitanova" un "Verona". Lieldienas tiks pavadītas Itālijā, bet pirmdien mūsu izlase atgriezīsies Latvijā.

20.-22. aprīlī Rīgas 49. vidusskolas sporta hallē aprīlī norisināsies Eiropas U17 čempionāta kvalifikācijas 2. kārta meiteņu izlasēm. C grupā par divām ceļazīmēm uz finālturnīru cīnīsies Latvija, Slovēnija, Somija un Grieķija. “Grupā spēku samēri ir līdzvērtīgi. Galvenais mērķis - būt gataviem aizvadīt šīs spēles. Mums jācīnās par Latviju. Un tad skatīsimies, vai var sanākt kas īpašs,” saka treneris.

U17 puišu izlasei "Cornacchia World Cup" pārbaudes turnīra pirmajā dienā būs divas cīņas pret gadu vecākajiem Itālijas klubu volejbolistiem, savukārt pēc tam pretī stāsies Portugāles komanda un notiks izslēgšanas spēles. “Galvenais mērķis ir iegūt starptautisko spēļu pieredzi. EČ pirmajā kvalifikācijas kārtā bija liels uztraukums, jo pietrūka spēļu pieredzes pret citu valstu komandām,” atklāj Latvijas zēnu izlases galvenais treneris Māris Vensbergs. “Tāpēc dodamies uz pārbaudes turnīru spēlēt ar nepazīstamām komandām un iegūt pieredzi. Šis turnīrs būs līdzīgs EČ kvalifikācijai - aizlidosim, trīs dienas spēlēsim, lidosim atpakaļ. Tajās trijās dienās jāparāda maksimāli labs sniegums katrā spēlē. Bez tam Itālijā varēsim izspēlēt dažādas variācijas ar sastāvu.”

20.-22. aprīlī Serbijā notiks Eiropas U17 čempionāta kvalifikācijas 2. kārta zēnu izlasēm. B grupā par divām ceļazīmēm uz finālturnīru cīnīsies Latvija, Serbija, Austrija un Vācija. “Serbija, protams, ir volejbola lielvalsts. Austrija arī spēlēja pagājušajā finālturnīrā. Bet domāju, ka ar labu savu spēli varam cīnīties pat ar Serbijas izlasi,” saka treneris. “Serbiju un Austriju esam izpētījuši pamatīgi, bet Vāciju skatīsimies uz vietas, kad tur būs nospēlējuši divas spēles. Un mērķis ir tikt finālturnīrā, uz to arī ejam.”

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Volejbola federācija