Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Obrumans: "Nespējām pret serbiem gūt punktus uzbrukumā"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Obrumans: "Nespējām pret serbiem gūt punktus uzbrukumā"
Foto: Latvijas volejbola federācija.

Pēc vakar Eiropas U20 čempionāta volejbolā finālturnīra atklāšanas spēlē piedzīvotā zaudējuma četros setos mājiniekiem serbiem Latvijas U20 izlases galvenais treneris Mārcis Obrumans norādīja, ka kopumā spēle servju uzņemšana bija laba, bet puiši nav spējuši gūt punktus uzbrukumā, kā arī blokā prasījies vairāk bumbu aizķert.

Iepriekš informējām, ka Eiropas U20 meistarsacīkšu finālturnīrā volejbolā Serbijā Latvijas komanda pirmajā spēlē pārsteidza mājiniekus pirmajā setā, bet kapitulēja nākamajos, tādējādi beigās četros ar 1-3 (25:22, 16:25, 18:25, 16:25) piekāpjoties mājiniekiem serbiem.

“Pirmajā setā līdz vidum spēlējām drosmīgāk, un arī kvalitāte setā bija pietiekami laba. Abas komandas daudz kļūdījās servēs, mums tīklā un autā bumbas raidot ne pēc tām sarežģītākajām servēm. Kopumā spēle servju uzņemšana bija laba, bet nespējām gūt punktus uzbrukumā. Piespēles uz tīkla malām bija dažādā augstumā, un bieži uzbrucējiem bija neērti uzbrukt. Savukārt cēlāju saikne ar pirmā tempa uzbrucējiem, sevišķi Selivanovu, bija laba,” par spēli teica Latvijas izlases galvenais treneris Mārcis Obrumans.

“Brīžiem blokā neizvēlējāmies pareizās vietas. Prasījās vairāk bumbu aizķert. Arī emocionālais fons, kad spēle gāja no rokas, bija labs, taču pagrūti rāpāmies ārā no “bedrēm”. Nepieciešams stabils sniegums visas spēles laikā, lai šeit uzvarētu kādu spēli, kā arī jāuzlabo cēlāju sadarbība ar uzbrucējiem. Jāuzteic Landzāns, kurš negaidīti labi uzbruka citos virzienos, nevis tajos, kuros viņš to darīja iepriekš. Pretinieki mūs pētīs un varbūt gatavosies virzieniem, kuros viņš uzbruka šodien, nevis viņa ierastajiem,” saka treneris.

Otrā spēle turnīrā trešdien būs ar Somiju, kas pirmajā mačā otrdien ar 3-1 (27:25, 25:16, 16:25, 25:21) pārspēja Austriju.

“Somiem “pirmie tempi” izskatījās ne pārāk aktīvi, taču viņi ir raženi augumā. Tīkla malās, it sevišķi uzbrukumos no ceturtās zonas, somi spēlē ļoti ātri. Tik ātri regulāri spēlējot pretiniekus nav nācies. Blokā būs nepieciešama darbība īstajā brīdī, jo pretinieki nav gari, taču ir ātri. Tāpat somi var labi un daudzveidīgi uzservēt, izmantojot arī saīsinātās serves un serves pa vietām. Nav slikts diagonālais spēlētājs,” trešdienas pretiniekus pēc šodienas spēles vērtē Obrumans. “Ar labu spēli varam aizķerties rezultātā pret visām komandām. Labā ziņa ir tā, ka vieta progresam ir milzīga.”

Izmantotie resursi:
Home - Volejbols