Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Jēkabpils Lūšu" pretinieki neieradīsies uz pirmo Izaicinājuma kausa spēli Jēkabpilī

Jānis Celmiņš

"Jēkabpils Lūšu" pretinieki neieradīsies uz pirmo Izaicinājuma kausa spēli Jēkabpilī
Kristaps Šmits. Foto: Sporta klubs "Jēkabpils Lūši"

“Jēkabpils Lūšu” pirmie pretinieki Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņā - Milānas "Allianz Powervolley" volejbolisti pieņēmuši lēmumu neierasties uz pirmo abu komandu spēli, kas bija plānota 3.novembrī Jēkabpilī. Itālijas kluba pārstāvji pamato to ar “Covid 19” vīrusa radītajiem riskiem.

Pēc šāda lēmuma pieņemšanas Itālijas klubam piešķirts tehniskais zaudējums (tas vēl oficiāli jāapstiprina Eiropas Volejbola konfederācijai) ar 0:3 (0:25, 0:25, 0:25), taču dalību turnīrā Itālijas komanda varēs turpināt, portālu Sportacentrs.com šodien informēja Latvijas Volejbola federācijas (LVF) pārstāvis Artūrs Vitkovskis.

Abu komandu otrā tikšanās plānota 11. novembrī Milānā, taču jēkabpilieši šobrīd vēl nevar apstiprināt, ka dosies uz šo atbildes spēli. “Mums šodien ir komandas sapulce, kurā lemsim, ko darīt,” portālam Sportacentrs.com pastāstīja Jēkabpils komandas menedžeris Māris Trušelis.

Scenāriji ir divi - doties uz Milānu un aizvadīt atbildes spēli vai nedoties, izstājoties no dalības turnīrā. Noteikumi paredz, ka komanda bez soda sankcijām dalību no turnīra var atsaukt, ja tā nav aizvadījusi pirmo tā spēli.

Ja jēkabpilieši tomēr nolems doties uz atbildes maču, viņiem tajā derēs uzvara ar jebkuru rezultātu, zaudējums ar 2:3 vai zaudējums ar 0:3 vai 1:3, gadījumā, ja pēc tam tiek izcīnīts panākums tā sauktajā “zelta setā”.

Māris Trušelis atklāj, ka itāļiem sākotnēji piedāvāts abas spēles izspēlēt Jēkabpilī. No šāda varianta Milānas klubs atteicies, piedāvājot abas spēles spēlēt viņu laukumā. Jēkabpilieši šim scenārijam piekrita ar vienu noteikumu – no vismaz vienas spēles Milānā laukuma saimniekiem jānodrošina TV translācijas signāls, lai spēli kādā no mūsu TV kanāliem varētu vērot Latvijas volejbola draugi. "Allianz Powervolley" vadība strikti pateikusi, ka klubs to nedarīs. Jēkabpils komandas menedžeris neslēpj nožēlu par to, ka pretinieki ar lēmuma pieņemšanu jūtami vilcinājušies.

Milānas klubs šobrīd Itālijas Superlīgas turnīra tabulā ierindojas trešajā vietā, pirmajās septiņās sezonas spēlēs svinot piecus panākumus.

“RTU-Robežsardze/Jūrmala” komandai tikmēr Izaicinājuma kausa izcīņas pirmajā kārtā pretī stāsies Prāgas "VK Lvi". Abas spēles tiks aizvadītas Jūrmalā 5. un 6. novembrī, abu maču sākums ieplānots plkst. 19.00, tiešraides Sportacentrs.com TV kanālā.

Prāgas klubs Latvijā ieradīsies jau naktī no sestdienas uz svētdienu. Pēc ielidošanas lidostā “Rīga” Čehijas komandas delegācijai tiks veikti “Covid 19” testi.

Latvijas vīriešu klubu komandas kādā no CEV kausiem šogad startēs pēc ilgāka pārtraukuma.