Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Vilde: "Nīderlandes izlase servēja agresīvi un stabili"

Vilde: "Nīderlandes izlase servēja agresīvi un stabili"
Raimonds Vilde un Uģis Krastiņš
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Pēc Latvijas volejbola izlases zaudējuma 2010. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē Nīderlandes izlasei (1:3) iespaidos dalījās abu komandu galvenie treneri un kapteiņi.

Latvijas izlases galvenais treneris Raimonds Vilde: „Apsveicu Nīderlandes izlasi ar labo sniegumu un uzvaru. Vēlu komandai panākumus arī turnīra turpinājumā. Mums komanda ir jauna, tāpēc servju uzņemšana spēles sākumā nebija līmenī, jāatzīst, ka Nīderlandes spēlētāji servēja spēcīgi un ļoti agresīvi. No Viktora Koržeņeviča šodien gaidīju nedaudz vairāk, tāpēc izdarījām maiņu, kas nāca par labu komandai. Aivaru Petruševicu zaudējam savainojuma dēļ, jācer, ka viņš varēs turpināt spēlēt turnīra nākamajās spēlēs. Patika kā spēlē iesaistījās Toms Šmēdiņš, labi uzservēja, pavilka aizsardzībā, tāpat arī blokā. Izskatās, ka rīt sāksim ar tādu pat sastāv kā šodien beidzām. Tagad jāpaskatās Turcijas un Igaunijas spēle un jāpapēta nākamie pretinieki. Kārtējo reizi jāsaka - zaudējām labā spēlē, bet k dod laba spēle, ja nav rezultāta...”

Latvijas izlases kapteinis Gundars Celitāns: „Pirmajos divos setos iekritām ar servju uzņemšanu un tas ir galvenais iemesls sliktajam sniegumam. Spēles turpinājumā šis rādītājs uzlabojās un spēlējām krietni labāk. Arī ceturtā seta galotnē „iekritām” servju uzņemšanā un zaudējām. Pāris neprecīzas darbības izšķīra arī ceturtā seta likteni. Viņi servēja labi un mūsu servju uzņēmējiem klājās grūti.”

Nīderlandes izlases galvenais treneris Peters Blanže: „Latvijas izlase parādīja raksturu un pēc diviem zaudētiem setiem spēja saņemties. Šajā sakarā izsaku vislielākos komplimentus Latvijas izlases galvenajam trenerim Raimondam Vildem. Iesākām labi, bet trešajā setā atslābinājāmies. Ja otrā tīkla pusē ir tāds spēlētājs kā Gundars Celitāns, tad visām komandām iet grūti. Viņš ir ļoti tehnisks un fiziski spēcīgs spēlētājs. Arī Jānis Šmēdiņš un Armands Celitāns spēlēja atzīstami un bija labi palīgs Gundaram. Mūsdienās nav vāju komandu, tāpēc spēlei ar Latviju gatavojāmies nopietni. Latvijas izlase kopumā spēlēja labi un mums neklājās viegli.”

Nīderlandes izlases kapteinis Geruns Tromels: „Iesākām labi, bijām labi koncentrējušies. Bijām informēti par Latvijas izlases labākajiem spēlētajiem, taču radās problēmas ar Gundara Celitāna apturēšanu. Ceturtajā setā spējām sakoncentrēties un saņēmāmies. Servējām labi un uzvarējām pelnīti. Ņemot vērā, ka šī ir pirmā spēle, varu būt apmierināts ar komandas sniegumu. Mums bija plāns kā apturēt Celitānu, taču viņš spēlēja labi. Labi diagonāles spēlētāji gūst daudz punktus un mums vajadzēja nospēlēt labāk. Saprotu, ka Latvijas izlasei ir tikai pāris labu spēlētāju un cīnīties par uzvaru spēlē ir grūti.”

Jau ziņojām, ka Latvijas izlase šodien Roterdamā visai saturīgā spēlē piekāpās Nīderlandes izlasei ar 1:3. Rīt mūsējo pretinieki būs Turcijas volejbolisti.

Portāla eSports.lv un LVF speciālkorespondents Roterdamā: Jānis Celmiņš


, 2009-05-30 19:32, pirms 15 gadiem
Šis jaizmirst un jāsaņemas pret Turkiem!
, 2009-05-30 19:41, pirms 15 gadiem
Nav attaisnojums!
, 2009-05-30 19:41, pirms 15 gadiem
virs totalizatora koeficientiem rezultāts vietām jāsamaina
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-05-30 20:52, pirms 15 gadiem
Tromels teica, ka latviešiem esot "tika pāris labu spēlētāju". Diez kuru viņš domāja kā otro?
, 2009-05-30 22:15, pirms 15 gadiem
>199cm
Hotuļevs!
un arī pārējie nav slikti!
Rainers Vasiljevs. Foto: LVF
3

Volejbola izlase atgriežas pie igauņu treneriem: vīriešus trenēs Vasiljevs

Latvijas Volejbola federācija paziņojusi, ka par vīriešu izlases nākamo treneri akceptēts 40 gadus igauņu speciālists Rainers Vasiljevs, līguma termiņu gan neizpaužot. Jau augustā viņam būs jāvada Latvijas izlase 2026. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā.
Marta Levinska. Foto: Arizona State Volleyball
2

Levinska karjeru turpinās Drēzdenes komandā

LETA. Latvijas volejboliste Marta Levinska karjeru turpinās Vācijas bundeslīgas komandā "Dresdner", vēsta klubs.
Latvijas valstsvienības volejboliste Anija Jurdža uzbrukumā spēlē pret Somijas komandu. Foto: CEV
3

Latvietes pret Somiju iekrampējas divos no četriem setiem

Latvijas valstsvienība pēdējā spēlē Eiropas volejbola Sudraba līgā sievietēm Budapeštā ar 1-3 (14:25, 18:25, 25:22, 22:25) zaudēja vienai no turnīra spēcīgākajām komandām – Somijai.