Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Celitāns rezultatīvākais, Štāls – labākais libero

Jānis Celmiņš

Celitāns rezultatīvākais, Štāls – labākais libero
Austris Štāls
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Latvijas vīriešu volejbola izlase no 30. maija līdz 1. jūnijam startēja 2010. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra otrās kārtas sacensībās. Pēc turnīra apkopota spēļu statistika – par turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuvis Gundars Celitāns, bet par F grupas labāko libero Austris Štāls.

Jau ziņojām, ka Latvijas izlasei neizdevās pārvarēt kvalifikācijas turnīra otro kārtu un iekļūt trešajā izšķirošajā – trijās spēlēs tika piedzīvoti zaudējumi (pret Nīderlandi un Igaunija) un izcīnīta viena uzvara (pār Turciju). Lai arī turnīru nevar uzskatīt par veiksmīgu, vairāki Latvijas izlases spēlētāji iekļuvuši starp labākajiem dažādu statistika rādītāju tabulās.

Par F grupas rezultatīvāko spēlētāju kļuva Latvijas izlases līderis Gundars Celitāns, kurš trijās turnīra spēlēs guva 58 punktus (43 uzbrukumā, 11 ar servi, četri blokā). Rezultatīvāko desmit turnīra spēlētāju skaitā iekļuvis arī Jānis Šmēdiņš, kuram trijās spēlēs 32 rezultatīvas darbības.

Gan Celitānam, gan Šmēdiņam (jaunākajiem) izdevies iekļūt starp labākajiem desmit arī pēc uzbrukuma procenta. Gundaram 49,53 % rādītājs un otrā vieta, bet Jānim attiecīgi desmitā vieta un 41,27 %. Gunča bijis arī labākais F grupas servētājs – 11 neatvairāmas serves.

Labāko bloķētāju sarakstā iekļuvis Gundara vecākais brālis Armands Celitāns, kuram vidēji setā 0.36 gūti punkti ar bloku, kas devis devīto vietu F grupā.

Labāko aizsargu saraksta desmitniekā iekļuvuši Austris Štāls un Jānis Šmēdiņš, attiecīgi trešā un ceturtā vieta. Nedaudz aiz labāko desmitnieka palicis Jāņa brālis Toms Šmēdiņš, kuram starp labākajiem aizsargiem 11. vieta.

Brāļi Šmēdiņi ir starp labākajiem arī servju uzņemšanā – Jānim sestā vieta, Tomam 11., bet vislabāk ar pretinieku servēm galā ticis Austris Štāls, kuram otrs labākais rādītājs. Štāls kļuvis arī par labāko libero pozīcijas spēlētāju.

Izmantotie resursi:
fivb.com

  +3 [+] [-]

, 2009-06-05 14:22, pirms 15 gadiem
a jēga, ja komanda paliek pēdējā vietā

     [+] [-]

, 2009-06-05 14:26, pirms 15 gadiem
tāda izlase un rezultāta nekāda

  -1 [+] [-]

, 2009-06-05 14:26, pirms 15 gadiem
nah!
dzesat komentarus??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-06-07 19:04, pirms 15 gadiem
Absalūti statistikai nav nekādas nozīmes, jo tā ir komandas spēlē un ja mums komandā ir labākais libero, tad ar komandu pārējo tomēr nav viss kārtībā. Taktiskā un tehniskā sagatavotība ir zema izlases līmenī!!!