Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Vilde: "Nedrīkstam iekrist eiforijā"

Jānis Celmiņš

Vilde: "Nedrīkstam iekrist eiforijā"
Raimonds Vilde
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

"Domāju, ka igauņi sāks ar to pašu sešinieku, kuru sāka pret Nīderlandi. Nedrīkstam iekrist eiforijā pēc uzvaras pār Turciju un to čaļiem teicu arī uzreiz pēc spēles," pēc Latvijas volejbola izlases uzvaras pār Turcijas valstsvienību 2010. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē teica Latvijas izlases galvenais treneris Raimonds Vilde.

Jau ziņojām, ka Latvijas izlase svētdien Roterdamā 2010. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē ar 3:1 guva virsroku pār Turcijas valstsvienību

Starp otro (pret Turciju) un trešo (pret Igauniju) kvalifikācijas turnīra spēli portāls eSports.lv uz sarunu aicināja Latvijas izlases galveno treneri Raimondu Vildi, kurš dalījās iespaidos par iepriekšējām divām turnīra spēlēm, kā arī pauda apņēmību, ka šāda iespēja uzspēlēt turnīra trešajā kārtā noteikti jāizmanto.

„Bija jādod iespēja Ērikam Baikam. Baltkrievijā viņš neslikti sevi parādīja un bija pelnījis uzspēlēt arī te. Viktors (Koržeņevičs – aut.) pret Nīderlandi vienkārši pārdega. Viņš šobrīd ir ļoti labā fiziskā kondīcijā un pret turkiem to arī parādīja. Andrejs (Zavarotnijs - aut.) labi nospēlēja pret Nīderlandi un bija pelnījis vietu sākumsastāvā, taču es viņu pazīstu labi un esmu drošs, ka viņš neapvainojās. Arī viņš vakar palīdzēja komandai un savas iespējas izmantoja godam,” starta sešinieka izvēli spēlei ar turkiem pamatoja Vilde.

Turcijas izlase Latvijas izlases trenerus ar neko īpašu nav pārsteigusi. „Turki nedaudz mūs pārsteidza ar spēcīgo servi spēles ievadā, bet kopumā nekas briesmīgs. Pret igauņiem viņi servēja ne tik spēcīgi, tāpēc biju nedaudz pārsteigts. Turkiem ir laba komanda – apmēram mūsu līmeņa, tāpēc ir dubults prieks, ka parādījām raksturu. Labi svarīgajos brīžos nospēlēja Gunča (Gundars Celitāns – aut.), kurš līdz šim galotnēs nespēlēja tik pārliecinoši. Sezona Krievijā viņam noteikti nākusi par labu. Viņu pieskata krietni nopietnāk, tāpēc jāuzslavē arī Petrovs, kurš ieklausījās mūsos (ar Uģi Krastiņu – aut.) un novadīja spēli labā līmenī.”

„Mēs neko noslēpt nevaram, igauņi arī nē. Domāju, ka psiholoģisku pārsvaru būs devusi uzvara Baltkrievijā. Tā noteikti nāks par labu. Nekad jau nav bijušas nekādas dižās problēmas spēlējot pret Igaunijas izlasi, vienkārši apstākļi nav sakrituši. Atmosfēra mūsu komandā šogad ir ļoti laba un tas dod cerības uz labu rezultātu. Būtu muļķīgi neizmantot šādu iespēju neiekļūt trešajā kārtā. Tā ir iespēja uzspēlēt ar labām komandām un redzēt kā izskatāmies uz to fona,” apņēmību pirms spēles ar Igaunijas izlasi neslēpj treneris.

„Igaunijas izlases starta sešinieks ir visai prognozējams – viņiem ir labi otrā tempa uzbrucēji, Meresārs izskatās nedaudz pieplīsis, bet gan jau saņemsies. Viņiem ir labs cēlājs, pietiekami laba kopējā spēle… Domāju, ka igauņi sāks ar to pašu sešinieku, kuru sāka pret Nīderlandi. Nedrīkstam iekrist eiforijā pēc uzvaras pār Turciju un to čaļiem teicu arī uzreiz pēc spēles,” atzīst Vilde.

Pirmdien spēli ar Igaunijas izlasi mūsu vīri sāks pulksten 14.30 pēc Latvijas laika.

Portāla eSports.lv un LVF speciālkorespondents Roterdamā: Jānis Celmiņš

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-06-01 02:41, pirms 15 gadiem
Rīt darba diena, ceru, ka kolēgi piedos manu vaļību pazust pusdienu pārtraukumā nedaudz ilgāk nekā parasti
Turpināšu turēt īkšķus un klusībā cerēt, bet skaļi neko vēl neizteikt.
Veiksmi!

     [+] [-]

, 2009-06-01 08:36, pirms 15 gadiem
Zel ka igauni vairak
atputusies. Musejiem iznak tik 16 stundas starpa.,.......

  +4 [+] [-]

, 2009-06-01 09:35, pirms 15 gadiem
kur var paskatiities tieshraidi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-06-01 10:23, pirms 15 gadiem
video diemžēl nekur

live score - fivb.org: FIVB - Volleyball live score
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja