Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Vilde: "Komanda ir gatava cīņām"

Jānis Celmiņš

Vilde: "Komanda ir gatava cīņām"
LVF prezidents Almers Ludviks un Latvijas izlases galvenais treneris Raimonds Vilde
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Šodien Olimpiskajā sporta centrā notika preses konference, kur bija veltīta 2010. gada pasaules čempionāta otrās kārtas kvalifikācijas turnīram. Latvijas izlases galvenais treneris Raimonds Vilde un citas LVF amatpersonas informēja medijua par izlases gatavību šim turnīram un pastāstīja par Gubernatora kausa izcīņu, kurā tika izcīnīta pirmā vieta.

Latvijas vīriešu volejbola izlase jau ceturtdien dosies uz Roterdamu, kur no 30. maija līdz 1. jūnijam piedalīsies 2010. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas otrā kārtas spēles. Sestdien mūsu vīriem paredzēta spēle ar mājiniekiem nīderlandiešiem, bet svētdien un pirmdien attiecīgi ar Turcijas un Igaunijas valstsvienībām.

Preses konferencē piedalījās Latvijas volejbola federācijas (LVF) prezidents Almers Ludviks, LVF ģenerālsekretārs Egils Cīrulis, Latvijas izlases galvenais treneris Raimonds Vilde un izlases libero pozīcijas spēlētājs Austris Štāls.

Federācijas prezidents Almers Ludviks preses konferences ievadā pauda pārliecību, ka komanda ir gatava turnīram. "Volejbols ir īpašs sporta veids, viens no olimpiskajiem komandu sporta veidiem, bet volejbola kā komandu sporta veids ir īpašs. Šodien pēc izlases treniņa tikos ar spēlētājiem un vēlos uzsvērt, ka atmosfēra mūsu komandā ir ļoti laba. Ir jūtams komandas gars un pats galvenais pareiza attieksme. Tas norāda, ka komanda ir gatava turnīram. Prieks, ka komandai Baltkrievijā ir izdevies izcīnīt "Gubernatora" kausu un tas liecina, ka komanda ir labā formā. Es personīgi apmeklēšu arī spēli pret Igaunijas izlasi un centīšos atbalstīt Latvijas izlasi," teica federācijas prezidents.

"Uzskatu, ka izlasei viss ir nodrošināts un ceru, ka šis darbs vainagosies panākumiem. Mūsu galvenais mērķis pirms šī turnīra bija radīt kopēju filozofiju un labu komandu. Izskatās, ka tas ir izdevies un šobrīd izlases treniņos mājo lieliska atmosfēra. Sporta vai dzīve - tas ir ceļš, kurā ir gan kritumi, gan kāpumi un domāju, ka svarīgākais ir izvērtēt kā mēs esam strādājuši līdz šim un jāizvirza jauni mērķi. Mēs esam šī ceļa pašā sākumā - mums ir jauna komanda, kas kopā strādā tikai nepilnu gadu un volejbols ies uz augšu," pastāstīja LVF ģenerālsekretārs Egils Cīrulis.

Latvijas izlases galvenais treneris Raimonds Vilde pateicās federācijas vadība par radītajiem apstākļiem, lai izlase varētu sekmīgi gatavoties gaidāmajam turnīram. "Jāsaka paldies federācijas vadībai par apstākļiem, kas radīti, lai arī šajos finansiāli grūtajos apstākļos komanda varētu pilnvērtīgi gatavoties. Esmu apmierinās ar komandas sniegumu pārbaudes turnīrā un liels prieks, ka komanda spēja nospēlēt bez lieliem kritumiem. Šobrīd galvenais ir saglabāt fizisko kondīciju, lai komanda varētu parādīt savu labāko sniegumu tieši Nīderlandē. Uzskatu, ka komanda ir gatava cīņām un cīnīties par iekļūšanu nākamajā turnīra kārtā. Ceru, ka veiksme būs mūsu pusē."

Latvijas izlases libero pozīcijas spēlētājs Austris Štāls vairāk pastāstīja par izcīnīto "Gubernaora" kausu. "Domāju, ka šis mūsu iegūtais kauss daudziem ir liels pārsteigums. Man šī uzvara turnīrā ir kā saldais ēdiens. Komandai šī bija laba pieredze. Komandas, kuras startēja turnīrā bija līdzīga līmeņa un bieži vien daudz izšķīrās tieši niansēs. Prieks, ka spējām uzvarēt un iegūt kausu. Kā jau treneris teica, spējām nospēlēt bez lieliem kritumiem un tas ļauj ar pozitīvu skatienu lūkoties Roterdamas virzienā. Šī uzvara turnīrā mums noteikti deva pārliecību, kas noderēs arī turpmāk. No savas puses varu apliecināt, ka darīšu visu, lai komandai veiktos turnīrā Roterdamā."

Federācijas ģenerālsekretārs Cīrulis paskaidroja, ka TV translācijas no Roterdamas nebūs. "Šeit pie vainas nav mūsu negribēšana parādīt šīs spēles, bet gan Nīderlandes televīzijas jocīgā attieksme pret šīm translācijām. Bija doma, ka šīs spēles varētu translēt "Viasat Baltic Sport" kanāls, bet no Nīderlandes puses tika pateiks, ka signāls netiks nodrošināts."

     [+] [-]

, 2009-05-27 17:41, pirms 15 gadiem
ko neteiksi garais