Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Baltijas līga dāmām: RVS/LU pārliecinoši iekļūst pusfinālā, "Jelgava" piemēram neseko

Agris Suveizda

Baltijas līga dāmām: RVS/LU pārliecinoši iekļūst pusfinālā, "Jelgava" piemēram neseko
RVS/LU volejbolistes. Foto: Rīgas Volejbola skola

Baltijas sieviešu līgas pusfinālā iekļuvušas RVS/LU volejbolistes, kuras šovakar trīs setos pārliecinoši sakāva Igaunijas "Audentes". Savukārt "Jelgava" ceturtdaļfinālā piedzīvoja zaudējumu četros setos.

Pandēmija ievērojami ietekmējusi sieviešu un vīriešu čempionātus, un Igaunijas pilsētā Tartu šīs nedēļas noslēgumā norit cīņa par medaļām Baltijas līgā sievietēm. Pusfinālos automātiski iekļuva nepilnās regulārās sezonas līderes "TalTech" un "Kaunas-VDU", bet vēl četras vienības šovakar izspēlē ceturtdaļfinālus. Latviju pārstāvēja nesenā Latvijas Superkausa dalībnieces RVS/LU un "Jelgava" (Superkausu piecos setos ieguva rīdzinieces).

Pirmo spēli Baltijas līgā kopš 31. oktobra aizvadīja RVS/LU, kas pirmo reizi sezonā tikās ar Igaunijas "Audentes". Regulārās sezonas tabulā vienības ieņēma attiecīgi trešo un sesto vietu, un Tartu sporta hallē saimniekoja rīdzinieces – 25:16, 25:15 un 25:17. Rezultatīvākā ar 14 punktiem bija Lāsma Ozola, kurai piebalsoja Kristīne Kramēna (13) un Katrīna Krustkalne (11).

RVS/LU rīt plkst. 15:00 pusfinālā tiksies ar Lietuvas "Kaunas-VDU", savukārt trīs stundas vēlāk būs gaidāms Igaunijas pusfināls starp "TalTech" un sabraukuma saimnieci TU/"Bigbank", kas šovakar četros setos apspēlēja "Jelgavu" - 25:21, 25:16, 17:25 un 25:21. Jelgavnieču labā 14 punktus guva Liene Šimkuse, bet 13 pievienoja Līga Plāte.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija