Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Jelgavas" volejbolistes pamatturnīra pēdējā spēlē nosargā otro vietu tabulā

Agris Suveizda

"Jelgavas" volejbolistes pamatturnīra pēdējā spēlē nosargā otro vietu tabulā
"Jelgavas" volejbolistes. Foto: Latvijas Volejbola federācija

Sestdien, 20.martā, Daugavpilī tika aizvadīta Latvijas čempionāta sievietēm pēdējā pamatturnīra spēle. VK “miLATss” uzņēma VK “Jelgavas” volejbolistes. Šajā spēlē izšķīrās regulārās sezonas 2.vietas liktenis un mājas spēļu priekšrocības pusfināla sērijā.

Mājnieces spēli uzsāka sparīgi un 1.seta pirmo pusi cīnījās līdzvērtīgi. Bet pie rezultāta 12:11 jelgavnieces veica izrāvienu. Mājniecēm vairs pilnīgi nekas nepadevās un sets noslēdzās ar graujošu 13:25. Spēles otrais sets turpinājās VK “Jelgava” zīmē. Jau no seta pirmajām izspēlēm viešņas izvirzījās vadībā un pakāpeniski palielināja pārsvaru līdz beigās noslēdza setu ar identisku rezultātu – 25:13.

Ar diviem uzvarētiem setiem pietika, lai VK Jelgava nodrošinātu sev 2.vietu pamatturnīrā. Spēles 3.sets jau bija tikai formalitāte. Par spīti tam, VK Jelgava iesāka setu ar pamatsastāvu. Spēles gaita izlīdzinājās un līdz seta vidum VK “Jelgava” turējās pāris punktus priekšā. Pie rezultāta 14:12 visu komandas treneris deva iespēju rezervistēm – Bērziņai un Plātei. Līdz seta beigām mājniecēm izdevās lauzt spēles gaitu un nokļūt vadībā, taču pie rezultāta 20:22 jelgavniecēm atpakaļ laukumā devās Ragozina un Leite un tas deva rezultātu – visu komandas meitenēm izdevās panākt izlīdzinājumu un beigu beigās arī uzvarēt setu ar 26:24. Līdz ar to, spēle noslēdzās ar 3:0 VK “Jelgava” labā.

Sacensības turpināsies ar pusfinālu sērijām līdz divām uzvarām. Pirmā pusfināla spēle jau 24.martā Rīgā, kur tiksies RSU/MVS un RVS/LU volejbolistes. Otra pusfināla sērija sāksies 27.martā Daugavpilī, kur atkal tiksies abas šīs dienas spēles dalībnieces: VK “miLATss” un VK “Jelgava” komandas.

Latvijas čempionāts sievietēm

VKomandaSUU5Z5ZSetiP
1.RVS/LU6501017:516
2.Jelgava6220214:1010
3.miLATss611047:145
4.RSU/MVS610237:165

Izmantotie resursi:
VK “Jelgava” pieveic Daugavpils VK “miLATss”...