Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas sieviešu volejbola izlases kandidāšu sarakstā 22 spēlētājas

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas sieviešu volejbola izlases kandidāšu sarakstā 22 spēlētājas
Foto: Latvijas Volejbola federācija

Pusotru mēnesi pirms starta Eiropas čempionāta atlases turnīrā kļuvis zināms Latvijas sieviešu izlases kandidāšu saraksts, kurā iekļautas 22 volejbolistes no vietējām un ārvalstu komandām, informē pašmāju volejbola federācija.

Atgādinām, ka tapis zināms arī vīriešu volejbola valstsvienības kandidātu saraksts. Ja Avo Kēla vadītā vīriešu izlase jau septembrī nopelnīja vietu Eiropas čepionāta finālturnīrā un pavasari, kā arī vasaru varēs izmantot, gatavojoties atbildīgajām cīņām, sieviešu izlasei eksāmens būs jau maija sākumā, kad jāstartē Eiropas čempionāta atlases turnīrā.

Marta vidū par Latvijas sieviešu izlases galveno treneri tika apstiprināts Pāvels Seļivanovs, kurš ikdienā strādā RVS/LU klubā kā Andreja Odinokova palīgs. Viņam kopš 2016. gada ir bagātīga pieredze darbā ar Latvijas sieviešu jaunatnes izlasēm gan galvenā trenera, gan trenera postenī, kā arī kopā ar Odinokovu trenera pieredze Ingunas Minusas vadītajā iepriekšējā pieaugušo izlases modelī.

22 kandidāšu sarakstā izmaiņu, salīdzinot ar Minusas vadīto izlasi, nav daudz. Kandidāšu ir mazāk nekā iepriekš, jo jau pēc pusotra mēneša gaidāmas Eiropas čempionāta atlases cīņas, un kodols palicis iepriekšējais.

“Ja ar mani noslēgtu līgumu uz četriem olimpiskajiem cikliem, tad varētu sākt strādāt ar pavisam mazām meitenēm, taču mums ir jāspēlē jau tagad,” salīdzinoši mazās izmaiņas kandidātu sarakstā komentē Seļivanovs, piebilstot, ka labprāt izvēlētos no vairāk volejbolistēm, taču Latvijas resursi ir mazāki nekā vairumam vadošo sporta veida valstu.

Kandidāšu sarakstā ir desmit RVS/LU kluba volejbolistes, kas nav brīnums, jo Baltijas Sieviešu volejbola līgas sacensībās komanda apliecināja, ka ir spēcīgākā Latvijā, kamēr četras spēlētājas pārstāv RSU/MVS.

“Pamats būs RVS/LU spēlētājas, un arī divas “ārzemnieces” ir RVS audzēknes, taču pieredze liecina, ka ar klubu izlasi uzvarēt nevar, un ir jāmeklē pastiprinājums. Sarakstā ir visas spēlētājas, kuras ir vismaz tikpat spēcīgas kā RVS/LU spēlētājas un kuras grib spēlēt izlasē,” izvēli skaidro Seļivanovs, bilstot, ka dažādu iemeslu dēļ no dalības izlasē atteicās Liene Šimkuse, Inese Jursone un Enija Bidzāne.

Aprīļa vidū treneris cer sākt treniņnometni ar 14–16 kandidātēm, no kurām labākās piedalīsies Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Jau šobrīd izlase 15–16 cilvēku sastāvā piecreiz nedēļā strādā, galveno uzmanību pievēršot fiziskajai sagatavotībai.

Treneris apliecina, ka no ārvalstu komandās spēlējošajām četrām kandidātēm Elvita Dolotova treniņos iesaistīsies jau tuvākajā laikā, Ingrīda Šveigere talkā gaidāma pirms oficiālās izlases treniņnometnes uzsākšanas, bet “amerikānietes” – Marta Kamēlija Levinska un Paula Nikola Ņečiporuka – gaidāmas aprīļa beigās.

Seļivanovam izlasē palīdz Odinokovs un vispārējās fiziskās sagatavotības treneris Artūrs Tinte.

Pagaidām Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles grupā ar Latviju, Bosniju un Hercegovinu, Slovēniju un Čehiju paredzētas divos sabraukumos – no 6. līdz 8. maijam Daugavpilī un no 14. līdz 16. maijam Bosnijas un Hercegovinas pilsētā Zenicā.

Finālturnīrs plānots 2021. gada augustā un septembrī Serbijā, Horvātijā, Bulgārijā un Rumānijā. Četras mājinieču izlases un astoņas labākās iepriekšējo Eiropas meistarsacīkšu komandas – Turcija, Itālija, Polija, Nīderlande, Vācija, Krievija, Beļģija un Azerbaidžāna – vietu Eiropas 24 labāko komandu skaitā jau ir nodrošinājušas. Atlikušās 12 vietas finālturnīrā ieņems sešu kvalifikācijas grupu uzvarētājas un otro vietu ieguvējas.

Latvijas sieviešu volejbola izlases kandidātes

SpēlētājaDz.g.CmPozīcijaKomandaLīga
Marta Kamēlija Levinska2001185DiagonāleArizona State (ASV)NCAA
Vlada Pridatko2003185DiagonāleRVS/LU (Latvija)Baltijas līga
Anija Jurdža1999183DiagonāleRSU/MVS (Latvija)Baltijas līga
Katrīna Paula Krustkalne2002177DiagonāleRVS/LU (Latvija)Baltijas līga
Megija Dambrehte2002184DiagonāleRSU/MVS (Latvija)Baltijas līga
Irbe Andike Lazda20011901. temps--
Lāsma Ozola20011801. tempsRVS/LU (Latvija)Baltijas līga
Terēze Hrapāne19971881. tempsRVS/LU (Latvija)Baltijas līga
Darja Tarasenko19961801. tempsVK miLATss (Latvija)Baltijas līga
Simona Rozīte19921801. tempsVK Jelgava (Latvija)Baltijas līga
Elza Reknere2002177CēlājaRVS/LU (Latvija)Baltijas līga
Elvita Dolotova1997170CēlājaVK KP Brno (Čehija)Čehijas Ekstralīga
Ingrīda Šveigere19891912. tempsPSVBG Salzburg (Austrija)Austrijas Bundeslīga
Paula Nikola Ņečiporuka19981722. tempsVCU (ASV)NCAA
Petra Ņečiporuka20011732. tempsRSU/MVS (Latvija)Baltijas līga
Līga Plāte19891822. tempsVK Jelgava (Latvija)Baltijas līga
Amanda Nikola Ērgle20011772. tempsRVS/LU (Latvija)Baltijas līga
Elīna Zvaigzne2000165LiberoRVS/LU (Latvija)Baltijas līga
Kristīne Kramēna2002175LiberoRVS/LU (Latvija)Baltijas līga
Sindija Bože1998174LiberoRVS/LU (Latvija)Baltijas līga
Linda Šteinberga1999164LiberoRSU/MVS (Latvija)Baltijas līga

Izmantotie resursi:
Latvijas Volejbola federācija