Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas U16 meiteņu volejbola izlase cīnīsies par 7. vietu, U17 zēni Gruzijā par 5. vietu

Rolands Eliņš

Latvijas U16 meiteņu volejbola izlase cīnīsies par 7. vietu, U17 zēni Gruzijā par 5. vietu
Foto: LFF

Sestdien, Latvijas meiteņu U-16 izlase Daugavpilī Eiropas čempionāta atlases turnīrā tikās ar Baltkrievijas izlasi, savukārt Tbilisi Latvijas zēnu U-17 valstsvienībai stājās pretī Krievijas izlase, abas Latvijas jauniešu izlases piedzīvoja zaudējumu.

Latvijas meiteņu U-16 izlase piekāpās baltkrievietēm ar 0-3 (7:25, 21:25, 14:25). Spēle sākās ar pārliecinošu Baltkrievijas izlases spēlētāju pārākumu, kuru pretinieces noturēja visu pirmo setu, kas ilga vien 14 minūtes. Otrā seta sakumā latvietes izvirzījās vadībā 8:5, bet pārākumu līdz seta beigām nenoturēja. Trešo setu pretinieces sāka pārliecinoši, izvirzoties vadībā 7:1 un noturēja vadību līdz seta beigām 25:14.

Latvijas izlasē rezultatīvākās spēlētājas bija Katrīna Struka un Jeļizaveta Izotova, katrai pa četriem gūtiem punktiem. Baltkrievijas valstsvienībā rezultatīvākā ar 9 gūtajiem punktiem bija Katsiarijna Liaukouskaija.

“Man liekas, ka mēs šodien varējām daudz labāk nospēlēt, nespēlējām uz visiem simts procentiem, kā mums vajadzēja spēlēt. Ja šodien būtu spēlējušas uz visiem simts procentiem, tad būtu līdzvērtīgāka cīņa,” pēc zaudējuma sarunā ar Latvijas Volejbola federāciju teica otrā tempa uzbrucēja Elizabete Zimeta.

Nespēlēšanu uz visiem simts spēlētāja skaidro: “Mēs lēnām sākām padoties un vairs nekas mums laukumā nesanāca, taču salīdzinājumā ar vakardienas spēli, šodien man labāk izdevās servju uzņemšana”. Stāstot par pretinieču sniegumu Elizabete Zimeta atzina: “Baltkrievietes bija pārākas izrādot savu attieksmi laukumā, kā rezultātā mēs lēnām sākām padoties”.

Eiropas čempionāta atlases turnīrā Gruzijā sacensību trešajā dienā zaudējumu līdzvērtīgā cīņā piedzīvoja Mārča Obrumaņa vadītā Latvijas puišu U-17 valstsvienība, kas ar rezultātu 0-3 (24:26, 20:25, 23:25) piekāpās Krievijas izlasei.

Visi trīs seti pagāja abu komandu līdzīgā cīņā, taču setu galotnes meistarīgāk nospēlēja Krievijas izlases spēlētāji. Rezultatīvākais Latvijas izlases rindās ar 20 punktiem bija Kristers Landzāns. Edvardam Apsītim 8, bet Timuram Aisenam un Armandam Rokjānam katram pa 7 gūtiem punktiem.

Krievijas komandā rezultatīvākais ar 15 gūtajiem punktiem bija Glebs Stefanovičs.

“Puišu spēli vērtēju kā ļoti atzinīgu. Kaut arī neizdevās uzvarēt pat vienu setu, ar komandas kopējo sniegumu varu būt apmierināts,” pēc zaudējuma sarunā ar Latvijas Volejbola federācijas preses dienesta pārstāvi teica galvenais treneris Mārcis Orumans. “Šī noteikti bija turnīra labākā spēle, bet ar lepnumu varu teikt, ka labākās spēles šiem čaļiem vēl tikai priekšā. ”

Uz jautājumu, kur krievi šodien izrādījās pārāki Mārcis atbild: “Ja paskatāmies sausajos statistikas ciparus, tad daudzos spēles paņēmienos skaitļi un procenti ir labāki tieši mums, bet kā redzams cipari neuzvar spēli. Mazliet pietrūka uzbrukuma realizācija tieši pēc aizsardzībā paceltajām bumbām. Mazliet pietrūka aukstasinība tieši seta galotnēs, kad lēmumi tiek pieņemti lielākā stresa devas ietekmē, jo katrai izspēlei ir lielāka nozīme. Tas nāk ar pieredzi. Es vairāk vērtēju tieši komandas kopējo spēli, šodien tā bija tāda uz kādu mēs tiecamies.”

Eiropas čempionāta 1. kārtas U-16 meiteņu izlašu spēļu kopvērtējums
Par 1. vietu, 17:00
Polija – Krievija
Par 3. vietu, 15:00
Igaunija – Baltkrievija
Par 5. vietu, 13:00
Ukraina – Lietuva
Par 7. vietu, 11:00
Latvija – Gruzija

Eiropas čempionāta 1. kārtas U-17 zēnu izlašu spēļu kopvērtējums

Par 1. vietu,
Baltkrievija - Polija
Par 3. vietu,
Ukraina – Krievija
Par 5. vietu, 10:30
Igaunija – Latvija
Par 7. vietu,
Gruzija – Lietuva

Vairāk par Latvijas U-17 izlasi lasiet šeit: U-17 Juniori

Vairāk par Latvijas U-16 izlasi Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmajā kārtā lasiet šeit: https://www.cev.eu/Competition-Area...