Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Lāsei" būt vai nebūt mačs; jāizmanto sava laukuma priekšrocības

Jānis Celmiņš

"Lāsei" būt vai nebūt mačs; jāizmanto sava laukuma priekšrocības
"Lāses" cēlājs Mārcis Gulbis
Foto: Renārs Buivids

Šodien tiks aizvadītas trīs otrās ceturtdaļfinālu spēles „Schenker” volejbola līgā. Lielāko interesi volejbola draugu vidū raisa mačs SN „Daugava”, Rīgā, kurā „Lāse-R / Rīga” volejbolisti uzņems sīksto „TTU” komandu. Mača sākums pulksten 18.00, vēsas galvas puiši!

Jau vakar pirmā no Latvijas komandām dalību „Schenker” volejbola līgā oficiāli noslēdza. „Poliurs / Ozolnieki” volejbolisti zaudēja arī otro maču (2:3) pret „Tartu Pere leib”, divu spēļu summā piekāpjoties igauņiem ar 2:6.

Rīdziniekiem „būt vai nebūt” spēle

Šovakar tiks aizvadītas vēl trīs ceturtdaļfinālu spēles. Lielāko interesi volejbola draugu vidū raisa mačs Rīgā, kurā „Lāse-R / Rīga” volejbolisti uzņems sīksto „TTU” komandu. Pirmajā mačā viesos „robežsargi” rādīja raksturu atspēlējoties no 1:2 pa setiem un ceturto partiju uzvarot ar 31:29 (!). Spraigs izvērtās arī piektais sets, kurā rīdziniekiem bija 11 (!) mačbumbas, taču nācās zaudēt – 22:24. Skan skaļi – 11 mačbumbas, taču jāņem vērā, ka lielākā daļa no tām pie savas serves, kad izmantot to ir ļoti grūti. Uzvarētāju rindās lielisku maču aizvadīja moldāvu volejbolists Deniss Sintovs, kura kontā šajā spēlē 33 punkti. „Lāse” pirmajā abu komandu savstarpējā spēlē bija labāka gan servju uzņemšanā, gan blokā, taču nedaudz atpalika no „TTU” uzbrukuma rādītājos.

„Lāses” komandai šovakar Rīgā „būt vai nebūt” mačs un šādas cīņas parasti uzliek papildu psiholoģisko slogu. Paredzams, ka SN „Daugava” tribīnes šovakar būs pilnas un kā ar šo situāciju gados ļoti jaunā Rīgas komanda tiks galā, redzēsim jau šovakar. Mača sākums pulksten 18:00, tiešraide Sportacentrs.com kopā ar Jāni Celmiņu un Latvijas izlases vienu no līderiem Ansi Medeni.

Neskatoties uz diviem uzvarētiem setiem viesos, „robežsargiem” šovakar derēs tikai un vienīgi uzvara. „Schenker” līgas nolikums paredz, ka vienādu uzvarēto - zaudēto setu gadījumā (3:0 - 0:3; 3:1 - 1:3; 3:2 - 2:3) tiek aizvadīts „zelta sets” līdz 25 punktiem ar divu punktu pārsvaru. Ja rīdzinieki šovakar uzvarēs ar rezultātu 3:0 vai 3:1, vieta līgas labāko četru komandu skaitā būs nodrošināta, ja izdosies uzvarēt ar 3:2, tad sekos lielā loterija – „zelta sets”, bet zaudējuma gadījumā (0:3, 1:3 vai 2:3) nāksies samierināties ar zaudējumu divu spēļu summā un, visticamāk, Igaunijas komandu „Final four”.

Uzvaras recepte šovakar „Lāsei” iepriekšējā – jāaptur Denisu Sintovu, pašiem jātiek galā ar servju uzņemšanu un maksimāli daudz uzbrukumu jāveido caur tīkla vidu. Un, protams, vēsas galvas puiši!

DU un „Biolars” komandām Mission Impossible

DU un „Biolars” komandām iekļūt līgas labāko četru komandu skaitā ir praktiski neiespējami. Zaudējumi ar 0:3 pirmajos mačos pret attiecīgi „Parnu” un „Selver” komandām Latvijas klubiem nozīmē, ka viesos jāuzvar ar 3:0 un pēc tam vēl jāuzvar arī „zelta setā”. Mission Impossible (neiespējamā misija) - tā varētu nosaukt Jelgavas un Daugavpils viesošanos Igaunijas pusē. Mača sākums Pērnavā pulksten 17.00, Tallinā 17:45.

„Schenker” līgas „Final four” jau 3. un 4. martā risināsies Tallinā.

Vai rīdziniekiem divu spēļu summā izdosies pieveikt TTU volejbolistus?

  • 47

  • 17


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-02-26 12:19, pirms 13 gadiem
Lāsei jāuzvar lai nesanāk Final four atklātais Igaunijas čempis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-02-26 12:47, pirms 13 gadiem
Tagad gan
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-02-26 16:36, pirms 13 gadiem
pienam jāuzvar