Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Nacionālās līgas 1. divīzijā finālā spēlēs "Ventspils" un "Ozolnieki"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Nacionālās līgas 1. divīzijā finālā spēlēs "Ventspils" un "Ozolnieki"
Aizsardzībā "Ventspils" volejbolisti
Foto: Aivars Ķesteris, ventasbalss.lv

Nacionālās volejbola līgas 1. divīzijā aizvadītas pusfināla spēles, kurā trīs setu mačos uzvaru svinēja Ventspils un Ozolnieku volejbolisti, kas svētdien cīnīsies par zeltu, bet bronzu dalīs RTU un Cēsis.

Atšķirībā no iepriekšējām sezonā, šogad Nacionālās līgas medaļas tiek dalītas Final 4 turnīrā, kas risinās pašreizējo čempionu ventspilnieku mājas spēļu zālē sporta hallē "Pārventa". Mājinieki pusfinālā tikās ar cēsniekiem, kuri regulārajā sezonā ieņēma piekto vietu, bet ceturtdaļfinālā divas reizes pieveica ceturto labāko komandu "Vecumnieki". Savukārt "Ventspils", kas uzvarēja regulārajā sezonā, arī divos mačos pieveica 1. divīzijas debitantus no Daugavpils "Lokomotīves".

Pusfināla pirmajā setā mājinieki svinēja drošu uzvaru 25:16, bet otrā vidū bija zaudētājos 4:13, tomēr prata attapties. "Ventspils" panāca izlīdzinājumu 14:14, bet uzvarētāju noskaidrošana galu galā krietni ieilga. Laukuma saimnieki pirmo reizi vadībā izvirzījās, kad kad tablo rādīja 29:28, bet jau ar nākamo izspēli arī nodrošināt uzvaru – 2:0. Trešajā setā pakaļ jau dzinās vidzemnieki, intrigu saglabāja līdz pēdējam, tomēr vēl viena uzvara – šoreiz 26:24 – tika "Ventspilij", kas līdz ar to arī kvalificējās finālam.

Uzvarētājiem 24 punkti Kristapa Šeptes kontā, 11 Andim Maksimovam, bet pa deviņiem – Matīsam Kaņepam un Askoldam Jāvaldam. Cēsniekiem pa astoņiem punktiem Ģirtam Mārtinsonam, Gintam Stūrmanim un Arturam Tintem.

Regulārās sezonas trešais numurs RTU ceturtdaļfinālā aizvadīja trīs cīņas un pieveica sesto spēcīgāko komandu "Aizputi", kamēr "Ozolnieki" (otrā vieta) divos mačos pieveica vēl nesenos medaļniekus aizkraukliešus (7). Šo komandu mačā visi trīs seti risinājās pēc faktiski identiska scenārija, jo labāk allaž sāka Ozolnieku spēlētāji, bet vienā elpas vilcienā uzvarēt neizdevās. Tomēr visu trīs setu izskaņā pārāki bija tieši viņi, turklāt iztiekot ar minimālo punktu skaitu, kas nepieciešams uzvarai - 25:23, 25:21, 25:23.

Ozolniekiem Edgars Jusis sarūpēja 12 punktus, Emīls Elksnītis 11, bet Jānis Gabranovs – 10. RTU rindās rezultatīvākais ar 13 punktiem bija Daniels Nātriņš, bet deviņi punkti Jānim Muižniekam.

Mači par medaļām risināsies svētdien.

Nacionālās līgas 1. divīzijas Final 4

DatumsSpēleRezultāts
24.03Ventspils – Cēsis3:0 (25:16; 30:28; 26:24)
24.03Ozolnieki – RTU3:0 (25:23; 25:21; 25:23)
25.03RTU – Cēsisplkst. 15
25.03Ventspils – Ozolniekiplkst.18