Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Klāt "Schenker" līgas 1/4 fināli; cik Latvijas klubi brauks uz "Final four"?

Jānis Celmiņš

Klāt "Schenker" līgas 1/4 fināli; cik Latvijas klubi brauks uz "Final four"?
"Lāses" volejbolisti gatavi cīņām ar "TTU"
Foto: Renārs Buivids

Šovakar tiks aizvadītas pirmās četras „Schenker” volejbola līgas ceturtdaļfinālu spēles. Trīs no tām risināsies Latvijas volejbola laukumos, viena – Igaunijā. Latvijas klubiem tiek prognozētas smagas dienas. Cik Latvijas klubi brauks uz Tallinu, kur 3. un 4. martā risināsies līgas „Final four”?

Jau īsi pirms „Schenker” līgas pamatturnīra beigām varēja nojaust, ka ceturtdaļfinālos būs četri Latvijas un Igaunijas klubu dueļi. Noslēdzoties tam apstiprinājās, ka „Schenker” līgas pēdējo gadu čempionvienība „Selver” ceturtdaļfinālā samēros spēkus ar „Biolars” komandu, „Parnu” spēlēs ar „DU”, „Poliurs / Ozolnieki” ar „Tartu Pere leib”, bet Latvijas čempionvienība „Lāse-R / Rīga” par vietu līgas „final four” cīnīsies ar „TTU” volejbolistiem. „Lāse” ir vienīgā komanda no Latvijas, kurai ceturtdaļfinālā būs sava laukuma priekšrocības – pirmā spēle viesos, otrā savā laukumā. Līgas nolikums paredz, ka pusfinālos iekļūs komandas, kuras uzvarēs divu spēļu summā. Ja pēc divām spēlēm setu attiecība būs vienāda, pēc otrās tiks spēlēts tā sauktais „zelta sets”.

„Lāsei” vislabākās izredzes, bet sarežģīts pirmais izbraukuma mačs

Tieši Latvijas čempioniem tiek prognozētas vislabākās izredzes uz iekļūšanu līgas „Final four”. Laikam jau loģiski, jo pretiniekos nosacīti, bet tomēr vājākā no četrām Igaunijas top komandām – „TTU”. Igauņi gan rīdziniekus plāno uzņemt ne pārāk viesmīlīgi. Mačs tikšot aizvadīts kādā nelielā skolas sporta zālē Orisārē uz Sāremā salas. Šis gan varētu būt papildus iemesls „Lāses” lielākai motivācijai. Rīdzinieku treneris Raimonds Vilde pirms spēles atklāj, ka komandas sākumsastāvā, salīdzinājumā ar pēdējām spēlēm, visticamāk, būs viena izmaiņa. Artūra Sivicka (dažādi sīki savainojumi) vietu diagonāles pozīcijā varētu ieņemt Jānis Liepiņš, tāpēc paredzams, ka „robežsargi” šovakar maču sāks ar Gulbi, Liepiņu, Kudrjašovu, Vanagu, Vāveru, Zavorotniju un Ivanovu libero pozīcijā. Gatavi palīdzēt būšot arī citi, paredzams, ka tuvākajā rezervē Vildem ir arī uzvārda brālis Atvars Vilde un Artūrs Kiseļevs.

Līdzšinējās sezonas spēlēs abas komandas uzvaras dalījušas uz pusēm un tieši pirmajā 1/4 fināla mačā gūtās uzvaras kaut setos (ja ne spēlē) rīdziniekiem var dot daudz pirms atbildes spēles Rīgā. Mača sākums šovakar pulksten 18.00.

Pārējiem Latvijas klubiem pirmie mači mājās

Pārējie trīs mūsu klubi pirmos 1/4 finālu mačus aizvadīs savā laukumā. Vissarežģītāk varētu klāties „Biolars” komandai, kurai pretiniekos pēdējo gadu „Schenker” līgas čempioni un arī šīs sezonas regulārā čempionāta uzvarētāji „Selver” volejbolisti. Vēl vairāk, pirms pirmā mača Ozolnieku nometni skāris problēmu vilnis – apslimuši Austris Štāls un Rolands Ozoliņš, bet ceļgals sāp Artjomam Andiļevko. Līdz ar šīm problēmām jelgavnieku vājākais elements visas sezonas garumā – servju uzņemšana kļuvusi vēl nestabilāka. Pirmais mačs starp abām komandām Zemgales OC šovakar pulksten 19.00.

Tikmēr abiem pārējiem mūsu klubiem – „DU” un „Poliurs / Ozolnieki” pirms svarīgajām cīņām pret igauņiem viss ierastajā kārtībā. Daugavpiliešiem jāiztiek bez Haralda Regžas, kurš turpina spēlēt pludmales volejbolu Turcijā, bet pārējie būs ierindā. Lielu problēmu nav arī „ozīšiem”. Gan Daugavpilī, gan Ozolniekos šovakar gaidāmas pamatīgas pirtis. Ja Ozolniekos līdzjutēji tās kurina regulāri, tad arī Daugavpils volejbola draugi cīņai pret „Parnu” briest ļoti nopietni. Kaujas gatavībā būs bungas, taures un skaļas balsis!

Mači Daugavpilī un Ozolniekos sāksies attiecīgi pulksten 19.00 un 19.30. Abus šos mačus tiešraidēs būs iespējams vērot portālā Sportacentrs.com, bet spēli no Ozolniekiem arī Sportacentrs.com TV (Lattelecom TV 411. kanālā). Maču no Ozolniekiem varēsiet vērot šo rindu autora Jāņa Celmiņa sabiedrībā, bet maču no Daugavpils komentēs vienmēr ekstravagantais Nauris Mackevičs.

Latvijas volejbola draugi – piesardzīgi optimisti

Vakar portālā Sportacentrs.com veiktajā aptaujā (pie viena no volejbola rakstiem) sporta veida draugiem un līdzjutējiem tika dota iespēja atbildēt uz vienkāršu jautājumu – cik Latvijas klubi iekļūs līgas „Final four”? 38 procenti atbildējušo prognozē vienas Latvijas komandas iekļūšanu labāko četru komandu skaitā, par sešiem procentiem vairāk (44%) prognozē divu Latvijas līdzdalību labāko četru komandu sacensībās, bet 9,5 procenti no visiem uz jautājumu atbildējušajiem prognozē, ka Tallinā par zeltu līgā cīnīsies tikai un vienīgi Igaunijas komandas… Skarbi!

Arī bukmeikeri attiecībā uz Latvijas klubiem ir pesimisti. Visos pirmajos mačos par farorītiem tiek uzskatīti igauņu volejbola klubi…

Cik uzvaru kopā šovakar svinēs Latvijas klubi?

  • 19

  • 40

  • 10

  • 7

  • 14


  +2 [+] [-]

, 2012-02-23 12:42, pirms 12 gadiem
Konkursiņu, konkursiņu, konkursiņu!!!!

  +5 [+] [-]

, 2012-02-23 12:43, pirms 12 gadiem
.. un paldies "Sportacentram" par 1/4 finalu translēšanu!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-02-23 15:11, pirms 12 gadiem
mister_negative_2 rakstīja: nu netiks neviens LAT klubs
esiet reāli un klausiet ekspertu
100% eksperts aplauzīsies

  +3 [+] [-]

, 2012-02-23 15:51, pirms 12 gadiem
Būtu jau labi, ja būtu tikai Latvijas "Final four"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-02-23 19:32, pirms 12 gadiem
aiziet Oži
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2012-02-24 12:37, pirms 12 gadiem
Ta neviens latvietis nebrauks, stulbi, bet tā nu ir.