Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Superkausu spraigā spēlē izcīna "Rīgas Volejbola skolas" meitenes

Jānis Celmiņš

Latvijas Superkausu volejbolā dāmām šodien izcīnīja “Rīgas Volejbola skolas” komanda, kas spraigā piecu setu cīņā pieveica VK “Jelgava” komandu – 3:2.

Ierobežotais sacensību kalendārs epidemioloģisko nosacījumu dēļ šosezon nav ļāvis noskaidrot Latvijas kausa ieguvējus, tāpēc Latvijas Volejbola federācija nolēma organizēt Superkausa izcīņu gan vīru, gan dāmu komandām.

Pirmās Olimpiskā Sporta centra laukumā šodien devās dāmas. Baltijas līgas ietvaros abas finālistes šosezon bija tikušās divas reizes, uzvaras dalot uz pusēm. Pirmajā cīņa panākumu svinēja jelgavnieces (3:2), bet otrajā rīdzinieces revanšējās ar rezultātu 3:1. Šo spēļu rezultāti solīja, ka arī Superkausa izcīņā cīņa būs spraiga, un mača scenārijs to pilnībā apliecināja.

Lai gan pēc nospēlētajiem trim setiem vadībā bija izvirzījušās krietni pieredzējušākās jelgavnieces (2:1), cīņas galotnē pārākas tomēr izrādījās rīdzinieces, triumfējot piecos setos – 3:2 (21:25, 33:31, 20:25, 25:16, 20:18). Tas, cik komandai būtiska ir šī uzvara, vislabāk parādīja tās galvenā trenera Andreja Odinikova emocijas. Uzreiz pēc cīņas viņš norāva žaketi un uzlidināja to augstu gaisā…

Rezultatīvākā ar 22 punktiem uzvarētāju rindās bija diagonāles pozīcijas spēlētāja Vlada Pridatko. 15 un 12 punktus pievienoja ierastās Rīgas komandas līderes Kristīne Kramēna un Terēza Hrapāne. Jelgavnieču rindās tikmēr ražīgākās punktus guvējas bija Līga Plāte un Inese Jursone. Viņu rēķinā attiecīgi 16 un 15 punkti.

“Pēc 8:1 jau domājām, ka tas arī būs viss, taču pēc tam nevarējām nokārtot punktu gūšanu, pielaidām pretinieces līdzās, bet beigās ar emocijām tikām līdz galam un uzvarējām,” LTV7 tiešraides laikā pēc spēles teica mača pirmā un izšķirošā punkta piektajā setā guvēja komandas kapteine Kristīne Kramēna.

“Šī mums bija pirmā spēle trīs – četru mēnešu laikā, un neveiksmes mača sākumā es norakstītu uz to. Ir vajadzīga spēļu pieredze, lai uzreiz uzsāktu kārtīgi spēlēt. Šī bija laba iesildīšanās pirms Baltijas līgas izšķirošajām cīņām. Domāju, ka būsim gatavas tur nospēlēt kārtīgi.”

“Pirms mača meitenēm teicu, ka jāspēlē sava spēle, bet tikai epizodiski to atradām. Spēle gāja kā pa viļņiem, un meitenes pašas brīžiem nesaprot, kāpēc tā. Mēģinājām viņas uzkurbulēt, veicām taktiskās maiņas, no kurām dažas nostrādāja, dažas nē,” teica uzvarētāju treneris Andrejs Odinokovs.

“Runājot par līderiem izšķirīgajos brīžos, zinājām, ka kapteine ir priekšā un viņa visu izdarīs. Tomēr paši kļūdījāmies aizsardzībā. Piektajā setā bija četras bumbas, kuras paši nepacēlām. Zināju, ka “Jelgava” var spēlēt labāk, un mēs psiholoģiski varbūt pēc 8:1 domājām, ka tūlīt beigsim maču, bet pēkšņi rezultāts jau ir 10:10.”