Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Biolars" trešajā setā paveic brīnumu, tomēr bronzai pietuvojas DU/"Ezerzeme"

Agris Suveizda

"Biolars" trešajā setā paveic brīnumu, tomēr bronzai pietuvojas DU/"Ezerzeme"
Daugavpiliešu trīskāršais bloks. Foto: Sergejs Kuzņecovs

Ar "Daugavpils "Universitātes"/"Ezerzemes" uzvaru Jelgavā sākusies Latvijas vīriešu volejbola čempionāta bronzas sērija, atspēlējoties un piecos setos pārspējot "Biolaru". Sērija ritēs līdz divām uzvarām.

Pirmajos setos komandas apmainījās ar uzvaram, jelgavniekiem ar 25:21 atbildot uz daugavpiliešu 25:20, bet negaidīti spraiga izvērtās trešā seta galotne. DU/"Ezerzeme" pamanījās izsēt pat astoņu punktu pārsvaru, pie 20:12 zaudējot septiņus punktus pēc kārtas un neizmantojot nedz 23:21, nedz 24:23 savā labā, un "Biolars"/"Jelgava" ne tikai pārņēma vadību setā, bet arī spēlē – 27:25.

Izgāztā galotne daugavpiliešus nesalauza. DU/"Ezerzeme" ceturtajā setā pārliecinoši revanšējās (25:20) un saimniekoja arī izšķirošajā setā, gūstot pirmos trīs punktus, ātri panākot 7:2 savā labā un uzvarot ar 15:8. Uzvarētāju labā šodien ar 22 punktiem šodien izcēlās Andris Širjakovs, bet mājinieku rindās 20 punkti Vitālijam Cinnem.

Abas pusfinālsērijas beidzās divās spēlēs. Vispirms marta sākumā "Biolars"/"Jelgava" divreiz trīs setos zaudēja Jēkabpils "Lūšiem", bet pēcāk DU/"Ezerzeme" divreiz četros setos piekāpās Jūrmalas RTU/"Robežsardze".

Latvijas čempionāts

StadijaPāris1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle5. spēleSērijā
FinālsRTU/Robežsardze-Jūrmala - Jēkabpils Lūši21.03.24.03.28.03.ja vajagja vajag
Par bronzuBiolars/Jelgava – DU/Ezerzeme2-327.03.ja vajag0-1

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija