Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Šmēdiņš: "Te sportiskais līmenis ir līdzīgs kā "Schenker" līgā"

Jānis Celmiņš

Šmēdiņš: "Te sportiskais līmenis ir līdzīgs kā "Schenker" līgā"
Toms Šmēdiņš
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Latvijas izlases volejbolists Toms Šmēdiņš šosezon spēlē Somijas otrās līgas klubā "Lentopalloseura Etta Ry". Portāls Sportacentrs.com sazinājās ar spēlētāju, lai rastu atbildes uz vairākiem jautājumiem.

Toms Šmēdiņš skaidro, ka neskatoties uz to, ka šosezon spēlē Somijas otrajā līgā, līmenis esot pietiekami augsts. "Volejbola līmenis šeit ir pietiekami augsts, es pat domāju, ka augstāks kā Latvijā šosezon. Kaut gan spēlēju pirmajā līgā, ne augstākajā, vairākām komandām te ir vairāki viesspēlētāji. Arī komandā, kurā spēlēju es ir divi. Abi esam no Latvijas (otrs ir Salvis Cielavs, kurš Somijā spēlē jau desmito sezonu) un arī dažās citās komandās ir pa diviem leģionāriem, vairāk Somijas čempionāta nolikums nepieļauj."

Jau pirms līguma parakstīšanas Šmēdiņš ar komandas treneriem bija vienojies, ka Somijā ieradīsies pēc pludmales volejbola sezonas beigām. "Es komandai pievienojos tikai augusta beigās, lai arī treniņos visi kopā strādāja jau kopš jūnija. Septembrī katru nedēļas nogali bija pārbaudes spēles un turnīri."

Diezgan loģiski, ka Toms ir viens no savas jaunās komandas līderiem. "Komandā esmu iejuties ļoti labi, komandas biedri ir draudzīgi un uzņēma mani labi. Laukumā esmu viens no līderiem."

"Līdz jaunajam gadam spēļu nav daudz, tāpēc treniņu grafiks ir ļoti saspringts. Nedēļā trenējamies pa astoņām, desmit reizēm. Nedēļās, kad nav spēļu, vairāk darbojamies svaru zālē, spēļu nedēļās svari ir mazāk. Ļoti daudz strādājam pie uzbrukuma un tas mani pilnībā apmierina, tieši šosezon gribēju pielikt uzbrukumā," Šmēdiņš izklausās apmierināts arī ar treniņu apstākļiem.

"Septembra sākumā aizvadījām pirmās Somijas kausa izcīņas spēles. Pirmajā kārtā apspēlējām vienu savas līgas klubu, bet otrajā zaudējām augstākās līgas komandai – 2:3. Čempionātā šobrīd esam aizvadījuši divas spēles. Abās uzvarējām, pirmajā ar 3:1, otrajā – 3:0. (Šmēdiņš abās spēlēs bija starp rezultatīvākajiem. Pirmajā mačā 15 punkti, otrajā – 14). Grūti spriest par pārējām līgas komandu spēku samēru, taču mēs esam vieni no līgas favorītiem. Interesanti, ka līdz jaunajam gadam mums atlicis izspēlēt vien sešas spēles, pēc tam grafiks būs saspringtāks," uz pirmajiem diviem pavadītajiem mēnešiem Somijā atskatās Šmēdiņš.

Spēlētājs ir apmierināts ar sadzīves apstākļiem. "Nesūdzos, dzīvoju divistabu dzīvoklī kopā ar komandas libero. Ir savi plusi, ir mīnusi, bet vismaz ir ar ko aprunāties. Decembra vidū būšu mājās, jo te čempionātā ir pauze."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2009-10-20 08:17, pirms 15 gadiem
Kāda tad jēgu bija braukt prom. Baigo piķi somi dod?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja