Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Pirmā vārtos iemestā ripa Jūtas Hokeja kluba vēsturē: savos vārtos

Rolands Eliņš

Pirmā vārtos iemestā ripa Jūtas Hokeja kluba vēsturē: savos vārtos
Foto: Utah Hockey Club

Savu pirmo oficiālo pārbaudes spēli šonakt aizvadīja jaunais NHL klubs no Jūtas, kas šosezon, kamēr nav izvēlēts īstais nosaukums, tieši tā arī sauksies - Jūtas Hokeja klubs. Ar 5:3 tika pieveikta Sentluisas "Blues" vienība, taču vēsturē paliks hokejam kurioza situācija. Jūtas komanda savu pirmo metienu vārtos veica... savos vārtos, kad aizturētā noraidījuma laikā netīšām nogādāja ripu savos tukšajos vārtos.

Jūtas Hokeja klubs starpsezonā stājies Arizonas "Coyotes" vietā, pārņemot "Coyotes" sastāvu un līgumus, taču oficiāli tas ir noformēts kā jauns klubs, nevis kā "Coyotes" pārcelšanās uz citu pilsētu.

Šonakt Jūtas Hokeja klubs aizvadīja savu pirmo pārbaudes spēli, izmēģinot spēkus pret Sentluisas "Blues". Pirmajā periodā Sentluisa izvirzījās vadībā, iemetot vairākumā, bet otrā perioda sākumā noteikumus pārkāpa "Blues" spēlētājs un bija aizturētais sods. Jūta saspēlējās pretinieku zonā, nomainīja vārtsargu pret papildus laukuma spēlētāju un veica neveiksmīgu piespēli atpakaļ aizsargam, kurš ripu neuztvēra. Ripa pārslīdēja pāri visam laukumam un nonāca Jūtas tukšajos vārtos.

Tas hokejā ir rets gadījums, taču ne unikāls. Unikāli toties ir tas, ka šis metiens savos vārtos līdz ar to kļuva par pirmo metienu vārtos Jūtas Hokeja kluba vēsturē, jo šī bija pirmā oficiālā pārbaudes spēle. Sentluisas "Blues" arī nekautrējās to atzīmēt savos sociālajos tīklos, apsveicot Jūtu ar šo momentu kā pirmajiem vārtiem kluba vēsturē.

Jūtas klubs gan šim raksturojam nepiekrita un savos sociālajos tīklos ar pirmajiem vārtiem kluba vēsturē apsveica savu uzbrucēju Maiklu Karsoni, kurš drīz pēc tam panāca 1:2.

Pārbaudes spēles turpinājums Jūtai bija vēl sekmīgāks un tā uzvarēja ar 5:3. Divus vārtus guva Karsone, kurš iepriekšējā sezonā "Coyotes" rindās iemeta 21 vārtus.

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  +1 [+] [-]

, 10:23, pirms 2 stundām
lieli LV futbola fani, skatos.

     [+] [-]

, 11:40, pirms 44 minūtēm
Labi un jautri sākts 🙈

     [+] [-]

, 11:42, pirms 42 minūtēm
Kāda problēma nosaukumu izdomāt?
Tiesa, Ziemeļamerikas līgās komandu nosaukumiem vēsturiski ir ļoti būtiska loma naudas pelnīšanā, veiksmīgi izvēlēts zīmols liela veiksme.