Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Rīgas Volejbola skolas meitenes uzvar Latvijas jaunatnes čempionātos

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Rīgas Volejbola skolas meitenes uzvar Latvijas jaunatnes čempionātos
U16 RVS komanda. Foto: Latvijas Volejbola federācija

Vēl piecās vecuma grupās noskaidroti Latvijas jauniešu čempioni volejbolā. Spēcīgākās komandas zināmas U19 un U16 grupās meitenēm, U14 zēniem, kā arī U12 zēniem un meitenēm, informē federācija.

U19 grupā meitenēm uzvaru aizvadītajā nedēļā Rīgā svinēja Rīgas Volejbola skolas I komanda ar treneriem Svetlanu Cepurīti, Natāliju Deveikusu kura finālā ar 3-2 (22:25, 23:25, 25:20, 25:19, 15:8) pieveica Daugavpils BJSS I komandu. Trešo vietu izcīnīja Jūrmalas Sporta skola, kas ar 3-1 (25:23, 25:19, 25:27, 25:23) pārspēja RVS trešo komandu. Apbalvošanas ceremonijā piedalījās Latvijas sieviešu un vīriešu izlases treneri Daniele Mario Kaprioti un Mihals Gogols.

U16 grupā meitenēm arī uzvarēja Rīgas Volejbola skolas I komanda ar treneri Viktoriju Korbutu, Inesi Jursoni finālā ar 3-0 (25:23, 25:19, 23:15) pārspējot Daugavpils BJSS. Trešo vietu izcīnīja Limbažu novada Sporta skola, ar 3-0 (25:15, 25:22, 25:22) apspēlējot Jelgavas novada Sporta centru.

“Nebija viegli gan pusfinālā ar Limbažu novada sporta skolu, kam parasti četros – piecos setos bijām zaudējušas, gan finālā Daugavpils BJSS labi cīnījās pirmajos divos setos. Tā sanāca, ka pamatturnīra divas spēcīgākās komandas, kurām nebija jāaizvada ceturtdaļfināla spēles, – Limbažu novada sporta skola un Jelgavas novada Sporta centrs – vēlāk tikās spēlē par trešo vietu,” pēc uzvaras teica uzvarētāju trenere Viktorija Korbuta, atgādinot, ka pamatturnīrā RVS I vienība bija vien trešajā vietā.

“Panākumu atslēga bija komandas gars, kā arī kapteines Elizabetes Barones loma, kura uzmundrināja spēlētājas. Visām dega acis, un pirmo reizi uzvarējām Latvijas čempionātā. Turklāt negaidīti labi nospēlēja “pirmie tempi”,” saka trenere, uzsverot, ka izcīnīt uzvaru palīdzēja sadarbība ar Ineses Jursones trenētajām gadu jaunākajām volejbolistēm. “Tā bija fantastiska komanda – spēlētājas cīnījās, skrēja, arī malā esošās juta līdzi. Sakrita zvaigznes.”

U14 zēnu grupā Cēsīs uzvaru svinēja Liepājas Sporta spēļu skola ar treneri Paulu Juriku, kas finālā ar 2-1 (18:25, 25:19, 15:8) pieveica Talsu novada Sporta skola/Dundaga vienību. Trešo vietu ieguva Daugavpils BJSS, spēlē par bronzas medaļām ar 2-0 (25:16, 25:18) pārspējot Jēkabpils Sporta skolu. Balvas jaunajiem sportistiem pasniedza Latvijas vīriešu izlases kandidāts Patriks Pinka.

U12 grupā zēniem Aizkrauklē labākos apbalvoja Latvijas vīriešu izlases dalībnieks Kristers Dardzāns. Uzvaru izcīnīja Rīgas Volejbola skolas 1 komanda ar treneri Jorenu Jonišonu, kas Aizkrauklē labāko četrinieka spēlēs divreiz uzvarēja ar 2-0 un vienreiz spēlēja 1-1. Otro vietu izcīnīja Mārupes Sporta centra vienība, kas vienreiz uzvarēja ar 2-0 un divreiz spēlēja 1-1, trešā – mājiniekiem – Aizkraukles novada Sporta skolai, kas divreiz spēlēja 1-1 un reizi zaudēja ar 0-2.

U12 grupas meitenēm Liepājā uzvarēja Talsu novada Sporta skola ar treneri Aivaru Pekmani, trīsreiz uzvarot ar 2-0. Otrajā vietā ierindojās Limbažu novada Sporta skola, kurai pa uzvarai ar 2-0, vienai 1-1 spēlei un vienai 0-2 cīņai. Trešo vietu izcīnīja Gulbenes novada BJSS komanda, kas bez viena zaudējuma ar 0-2 divreiz spēlēja 1-1. Labākos apbalvoja Liepājas Sporta spēļu skolas direktors Guntars Kikučs.

U19 meitenes, Rīga
RVS I (S. Cepurīte, N.Deveikusa)
Daugavpils BJSS 1 (D. Sekijevskis)
Jūrmalas SS (A. Misirova)
RVS 3 (N. Lūsis)
Limbažu novada SS (I. Mežgaile, M.Sakārne)
RVS 2 (A. V.Kļaviņš)

U16 meitenes, Jelgava
RVS I (V. Korbuta, I.Jursone)
Daugavpils BJSS 1 (K. Žuka)
Limbažu novada SS (I. Sprancmane)
Jelgavas novada SC (J. Leitis)
Smiltenes pilsētas BJSS (G. Brālēna)
RVS 3 (A.V. Kļaviņš)

U14 zēni, Cēsis
Liepājas SSS (P. Juriks)
Talsu novada SS/Dundaga (G. Lapiņa)
Daugavpils BJSS (F. Naidjonoks)
Jēkabpils SS (A. Kokins)
RVS 1 (G. Vanags)
Cēsu pilsētas SS (I. Ivanovs)

U12 zēni, Aizkraukle
RVS 1 (J. Jonišons)
Mārupes SC (E. Saulītis)
Aizkraukles novada SS (I. Māliņš)
Kuldīgas novada SS/Skrunda (K. Kliemanis)
Dienvidkurzemes SS/Aizpute II (I. Laškovs)
Jelgavas novada SC (M. Podkalns)

U12 meitenes, Liepāja
Talsu novada SS (A. Pekmans)
Limbažu novada SS (I. Mežgaile)
Gulbenes novada BJSS (S. Ulme)
Daugavpils BJSS 1 (N. Novikova)
RVS I (V. Korbuta)
Liepājas SSS (G. Špakovskis)

Izmantotie resursi:
volejbols.lv