Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Baltijas Superkausa izcīņu ievadīs volejbola pusfināli, tiešraides TV4

Jānis Celmiņš

Baltijas Superkausa izcīņu ievadīs volejbola pusfināli, tiešraides TV4
Zigurds Adamovičs. Foto: "Jēkabpils Lūši"

Sestdien un svētdien “Arēnā Rīga” norisināsies FRACHT Baltijas Superkausa izcīņas spēles volejbolā un basketbolā. Sestdien divas sportiskas dienas ievadīs volejbola pusfināli, kuros spēkus samēros divas Igaunijas un divas Latvijas komandas. Spēļu sākums attiecīgi plkst. 11.00 un plkst. 14.00. Tiešraides kanālā TV4.

Šī būs pirmā reize, kad vienas nedēļas nogales ietvaros “Arēnā Rīga” sacentīsies divi dažādu sporta veidu pārstāvji. Basketbola laukumā sporta saimi sagaida cīņas starp vienpadsmitkārtējiem Latvijas čempioniem “VEF Rīga” un 2023./2024. sezonas Latvijas čempionāta sudraba medaļniekiem “Rīgas Zeļļi”, kā arī divām Lietuvas komandām – Eiropas kausa izcīņas dalībniecēm: Lietuvas čempionāta bronzas medaļas ieguvējiem Panevēžas “Lietkabelis” un Lietuvas ceturto labāko komandu Viļnas “Wolves”. Volejbola cienītājiem tikmēr tiks piedāvātas cīņas starp Latvijas čempioniem Jēkabpils “Lūšiem” un turnīra mājinieci, sīksto “Robežsardze/Rīga” vienību. Savukārt Igauniju turnīrā pārstāvēs astoņkārtējie Baltijas līgas kā arī esošie Igaunijas čempioni Tallinas “Selver/TalTech” volejbolisti un pieckārtējie Baltijas līgas čempioni un pērnās sezonas finālisti “Bigbank Tartu”.

Volejbola turnīra pirmajā pusfinālā spēlēs abas Igaunijas komandas, bet otrajā spēkus samēros Rīga un Jēkabpils. Jā, pēdējās sezonās Jūrmalā bāzētā “robežsargu” komanda atgriezusies galvaspilsētā un jaunajā sezonā bāzēsies Rīgā. Komandas stūri nemainīgi savās rokās turēs Raimonds Vilde, bet komandas sastāvu papildinājis Edgars Točs, kurš ilgāku laiku klasiskā volejbola laukumā nav redzēts, taču nu kā pats saka “pārziemos” Rīgā. Viņam sezonas sākumā tikšot atvelēta pirmā tempa uzbrucēja pozīcija.

Tāpat Rīgas komandas kreklā redzēsim pieredzējušo (dzimis 1988. gadā) Latvijas izlases otrā tempa uzbrucēju Tomu Vanagu, kurš uzspēlējis dažādos Eiropas klubos, nu atgriezies mājās. 2016. gadā viņš uzsāka savas leģionāra gaitas, bet nu atgriezies pie Vildes, un atkal pārstāvēs viņa vadīto komandu (līdz 2015./2016. gada sezonai spēlēja “Lāse-R/Rīga” komandā).

Līdzīgu atgriešanos komandā piedzīvojis arī Oļegs Klopovs, kurš aizvadīto sezonu iesāka Francijā. Paredzams, ka komandas pamatsastāva spēks joprojām būs Matīss Gabdulļins, kuram piepalīdzēt centīsies gan Patriks Pinka, gan jau pieminētais Vanags.

Nelielas izmaiņas notikušas arī Jēkabpils nometnē, un līdzīgi kā Vildes vadītā komanda, jaudīgāka kļuvusi arī Jēkabpils. Lai gan sezonas ievadā Latvijas čempioniem nāksies iztikt bez Armanda Āboliņa (cīnās ar veselības likstām), un uz ārzemēm devies Jānis Medenis, Jēkabpils papildinājumi izskatās labi.

No Daugavpils uz Jēkabpili pārcēlies Armands Rokjāns, kurš tiek uzskatīts par Latvijas volejbola uzlecošo zvaigzni, un šovasar labi sevi apliecināja gan pieaugušo izlasē, gan U20 izlasē. Jēkabpilī atgriezies Pāvels Jemeļjaovs, un izskatās, ka sezonas ievadā viņam tiks atvēlēta pamatsastāva diagonāles pozīcijas spēlētāja pozīcija. Nelielas bažas varētu raisīt jēkabpiliešu pirmā tempa uzbrucēji. Lai gan komandā ar vien ir Zigurds Adamovičs un Marats Seļivanovs, pirmais atgūstas pēc nelielas ceļgala operācijas un šobrīd vēl nav savā labākajā sportiskajā formā.

Nebūšanu labākajā sportiskajā formā gan droši vien var attiecināt gandrīz uz visiem Superkausa dalībniekiem, jo mūsu platuma grādos septembra vidū oficiālas spēles klubi nav aizvadījuši ļoti sen. Jūtams gan, ka “Arēnā Rīga” gaidāmās spēlēs kā pārbaudes cīņas negatavojas uztvert ne vieni, ne otri, tāpēc kapāšanās par kausu solās būt ļoti principiāla jau sākot ar pusfinālu.

Tāpat jāpiemin, ka jēkabpilieši turpina gatavošanos debijai Čempionu līgā (pirmā spēle jau nākamajā trešdienā), kas, visticamāk, tiks translēta kanālā TV4 (šobrīd par to vēl noris sarunas), tāpat kā sestdienas abas spēles no “Arēnas Rīga”.

Nedaudz pastumti malā (ārpus Baltijas Superkausa dalībnieku vidus) varētu justies “Ezerzeme”/DU volejbolisti, kuri pirms diviem gadiem kļuva par Latvijas čempioniem, bet aizvadītajā sezonā spēlēja finālā. Viņu pirmais nopietnais uznāciens šosezon gaidāms septembra beigās (28. septembris), kad Jēkabpilī norisināsies Latvijas Superkausa izcīņa. Tajā vīru konkurencē daugavpilieši eksaminēs Latvijas čempionus.

Ja sestdien plānoti pusfināli, tad svētdien “Arēnā Rīga” tiks aizvadītas cīņas par godalgām. Bronzas cīņa volejbolā plkst. 11:00, bet fināls plkst. 17.00. Jāpiemin, ka šis Latvijas klubu volejbolam būs pirmais uznāciens “Arēnā Rīga”. Līdz šim Latvijas lielākajā sporta arēnā spēlējusi vien vīriešu volejbola izlase.

Biļetes uz FRACHT Baltijas Superkausa spēlēm nopērkamas ŠEIT! Turnīra organizatori sola ne tikai labu sportisko atmosfēru, bet arī dažādas izklaides visai ģimenei. Starp spēļu apmeklētājiem, kuri būs iegādājušies ieejas biļetes, gan volejbola, gan basketbola fināla spēļu laikā tiks izspēlēti divi viedtālruņi - "IPhone 15 Pro".

FRACHT Baltijas Superkausa izcīņa

Sestdiena, 14. septembris

LaiksSpēle
11.00Tallinas "Selver"/"TalTech" – Tartu “Bigbank”
14.00“Jēkabpils Lūši” – “Robežsardze/Rīga”
17.00“Rīgas Zeļļi” – Panevēžas “Lietkabelis”
20.00“VEF Rīga” – Viļņas “Wolves”

Spēļu tiešraides TV4 un Sportacentrs.com

Svētdiena. 15. septembris

11.00 Spēle par trešo vietu volejbolā
14.00 Spēle par trešo vietu basketbolā
17.00 Fināls volejbolā
20.00 Fināls basketbolā

Spēļu tiešraides LTV7

Par basketbola klubu cīņām FRACHT Baltijas Superkausa izcīņā plašāk portāls Sportacentrs.com rakstīs sestdienas rītā.