Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Točs atgriezīsies klasiskajā volejbolā un spēlēs “Robežsardze/Rīga” komandā

Jānis Celmiņš

Točs atgriezīsies klasiskajā volejbolā un spēlēs “Robežsardze/Rīga” komandā
Edgars Točs. Foto: FIVB

Pēc vairāku gadu pārtraukuma klasiskajā volejbolā atgriezīsies viens no pēdējo gadu labākajiem Latvijas volejbolistiem Edgars Točs, kurš Tokijas olimpiskajās spēlēs duetā ar Mārtiņu Pļaviņu izcīnīja augsto ceturto vietu. Nu Edgars nolēmis atgriezties klasiskajā volejbolā un sezonu sāks “Robežsardze/Rīga” komandā, vēsta portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija.

Līdz 2018. gadam Edgars Točs veiksmīgi apvienoja klasiskā volejbola spēlēšanu ziemā un pludmales volejbola bumbas spēli vasarā, taču pēc triumfa Pasaules kausa tūres Hāgas četru zvaigžņu turnīrā (duetā ar Pļaviņu) tika pieņemts lēmums pievērsties tikai un vienīgi smiltīm. Pēcāk viņš tika atzīts par 2018. gada labāko Latvijas pludmales volejbolistu, kā arī 30 gadu vecumā triumfēja nominācijā “Uzlecošā zvaigzne”. Trīs gadus vēlāk sekoja līdz šim lielākais Edgars sasniegums pludmales volejbola laukumos - iekļūšana pusfinālā Tokijas olimpiskajās spēlēs, bet pēc tām mēģinājumi spēlēt ar citiem pāriniekiem.

Šobrīd ziemas sezonā sportists pieņēmis lēmumu atgriezties klasiskajā volejbolā, lai gan arī pludmales volejbolam punktu neliek. “Robežsardze/Rīga” komanda nodrošinās apstākļus, lai Edgars varētu gan uzturēt sevi sportiskajā formā, gan palīdzēt komandai laukumā. Šobrīd Latvijas Olimpiskās vienības finansējuma nebūs, tāpēc jāmeklē iespējas pārziemot.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Točs kopā ar nīderlandieti Aleksandu Brūveru startēja “King of the Court” pludmales volejbola šova turnīrā, bet pirms tam jau divas nedēļas gatavojās sezonai ar “Robežsardze/Rīga” vienību. Raimonda Vildes vadītajā komandā viņš, visticamāk, spēlēs kā pirmā tempa uzbrucējs. Komanda šajā sezonā bāzēsies un arī spēles aizvadīs Rīgā (iepriekš Jūrmalā). Točs sarunā ar portālu Sportacentrs.com gan neslēpj, ka punktu neliek arī pludmales volejbolista karjerai.

35 gadus vecais madonietis Točs arī pirms pievēršanās pludmales volejbolam spēlēja tieši Vildes vadītajā komandā, kas toreiz Baltijas līgā startēja ar nosaukumu “RTU/Robežsardze”.

Volejbola draugi “Robežsardze/Rīga” komandu darbībā varēs novērtēt jau gaidāmajā nedēļas nogalē, kad tā startēs FRACHT Baltijas Superkausa izcīņā (Arēnā Rīga). Latviju sacensībās pārstāvēs valsts čempioni Jēkabpils “Lūši” un turnīra mājinieki - “Robežsardze/Rīga” volejbolisti. Savukārt Igauniju pārstāvēs astoņkārtējie Baltijas līgas kā arī esošie Igaunijas čempioni Tallinas “Selver/TalTech” un pieckārtējie Baltijas līgas čempioni un pērnās sezonas finālisti “Bigbank Tartu”. “Arēnā Rīga” notiekošajiem sporta svētkiem unikalitāti piešķirs fakts, ka turnīrā vienlaicīgi par titulu sacentīsies divu sporta veidu sportisti. Paralēli volejbolam notiks arī par FRACHT Superkausu basketbolā.

Sestdien plānots aizvadīt pusfinālu cīņas, bet svētdien spēles par vietām. Biļetes nopērkamas bezrindas.lv – ŠEIT!

  +2 [+] [-]

, 2024-09-09 13:17, pirms nedēļas
Celmiņa kungs, mums Baltijas līgā ir tik maza klubu parstavnieciba, ka būtu jauki kādu pirmssezonas rakstu par katru no komandām. Pirms dažiem gadiem tādi bija. Nedomāju, ka tas Jums aizņemtu daudz laika.

     [+] [-]

, 2024-09-09 18:46, pirms nedēļas
Točna pārziemos robežsardzē, bet Rīgā...
Mazāx risx

     [+] [-]

, 2024-09-09 22:08, pirms nedēļas
Es gribu aiziet uz Toču !