Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

VK "Jelgava" treneris: "Labi, ka bija jāspēlē ceturtdaļfinālā, jo guvām spēļu praksi"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

VK "Jelgava" treneris: "Labi, ka bija jāspēlē ceturtdaļfinālā, jo guvām spēļu praksi"
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Pēc iekļūšanas pusfinālā “Optibet” Latvijas čempionātā sievietēm VK "Jelgava" treneris Aldis Bērziņš atzīmēja, ka nav gājis viegli, bet spēlētājas guvušas nepieciešamo praksi turpmākajām izslēgšanas spēlēm, bet “SUFA klubs”/DU komandas treneris Ēriks Voroņko uzslavēja savas padotās par spēju saņemties pēc pirmā zaudētā seta.

Iepriekš informējām, ka "SuFA klubs"/"Daugavpils Universitāte" ("SuFA klubs"/DU) un "Jelgava" komandas sestdien savā laukumā uzvarēja "Optibet" Latvijas sieviešu volejbola čempionāta ceturtdaļfināla otrajās spēlēs, iekļūstot pusfinālā. Daugavpilietes ar 3-1 (22:25, 25:21, 25:23, 25:23) apspēlēja "Rīgas Stradiņa Universitātes"/"Murjāņu Sporta ģimnāzijas" otro komandu (RSU/MSĢ-2), bet jelgavnieces mājās ar 3-1 (19:25, 25:16, 29:27, 25:17) pieveica "Latvijas Universitātes"/"Rīgas Volejbola skolas" (LU/RVS) komandu, abām sērijām noslēdzoties ar 2-0.

“Izdarījām to, kas bija jāizdara, lai gan negāja tik viegli, kā gribētos. Rīdziniecēm tomēr ir vairākas labas spēlētājas, sākot ar Kristīni Kramēnu, ar kuru mums bija grūtības tikt galā. Šodien nenospēlējām labāko spēli un pieļāvām 19 kļūdas servēs,” par ceturtdaļfināla sēriju saka VK “Jelgava” treneris Aldis Bērziņš. “Labi, ka mums bija jāspēlē ceturtdaļfinālā, jo tā ir spēļu prakse. Vairākas volejbolistes, kuras ikdienā laukumā bija mazāk, tika pie spēlēšanas.”

Pusfinālā jelgavniecēm būs jāspēlē ar Latvijas čempionēm RVS/LU volejbolistēm.

“Pirmajā spēlē trešdien komandu izbraukumā vadīja treneris Boriss Čolokjans, kurš teica, ka mazajā RSU zālē gājis smagi. Spēle nepadevās,” par sēriju saka “SUFA klubs”/DU komandas treneris Ēriks Voroņko. “Šodien pēc zaudētā pirmā seta meitenes savācās, parādīja raksturu un uzvarēja, kaut gan otrajā un trešajā setā ilgu laiku bijām iedzinējos (lielākie mīnusi attiecīgi – 13:17 un 6:9. – LVF preses dienests). Veicām vienu spēlētāju maiņu, agresīvāk uzservējām un mazāk pieļāvām savu kļūdu, kā arī spējām gūt punktus pēc aizsardzības.”

“Katra spēle sākas ar 0:0, un finālā iekļūs komanda, kura uzvarēs divās spēlēs. Protams, neesam favorīti, taču tikai spēles rādīs, kurš uzvarēs,” saka Voroņko.

Pusfinālā būs jātiekas ar pamatturnīra uzvarētāju RSU/MSĢ.

Pusfināla pirmās spēles paredzētas nākamo sestdien, 23. martā.

Izmantotie resursi:
Home - Volejbols