Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

VK "Jelgava treneris pēc pusfināla trillera: "Tādu setu savā karjerā neatceros"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

VK "Jelgava treneris pēc pusfināla trillera: "Tādu setu savā karjerā neatceros"
VK "Jelgava" volejbolistes pēc uzvaras pirmajā pusfināla spēlē. Foto: VK "Jelgava'".

Pēc uzvarām Latvijas volejbola čempionāta pirmajāspusfināla spēlēs sieviešu VK “Jelgava” treneris Aldis Bērziņš atzina, ka tādu setu kā otro, kur viņa audzēknes bija vadībā ar 22:12 un zaudēja, viņš ssavā trenera karjerā nebija piedzīvojis, bet vīriešu “Ezerzeme”/DU komandas treneris Rihards Puķītis norādīja, ka ar komandas spēlētāju padarīto ir apmierināts tikai daļēji.

Iepriekš informējām, ka "Ezerzeme"/"Daugavpils Universitāte" ("Ezerzeme"/DU) savā laukumā svinēja uzvaru "Optibet" Latvijas volejbola čempionāta pusfināla sērijas pirmajā mačā, ar 3-0 (25:21, 25:20, 25:21) pārspējot "Piejūra"/MSĢ un sērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0. Savukārt sievietēm Latvijas volejbola meistarsacīkšu pusfināla pirmajā kaujā "Jelgava" piecu setu drāmā ar 3-2 (27:25, 24:26, 21:25, 26:24, 17:15) pieveica "Rīgas Volejbola skolas"/"Latvijas Universitātes" komandu.

“Ar laukumā redzēto esmu apmierināts tikai daļēji. Jebkurš pretinieks ir jāuztver nopietni. Mums gan darba dienā bija grūti savākt komandu, jo liela daļa puišu trenējas otrajā komandā un šonedēļ aizvadīs Nacionālās līgas izšķirošo spēli,” pēc uzvaras teica “Ezerzeme”/DU komandas treneris Rihards Puķītis.

“Uzteicami, ka jaunie gribēja piedalīties šādās spēlēs. Pieredze viņiem ir ļoti svarīga. Es pats viņu vietā arī gribētu uzspēlēt ar Baltijas līgas komandu. Arī mums spēles praksei mači noder, jo citādāk būtu ilgs laiks bez spēlēm,” norāda Puķītis.

“Ar cīņassparu uzvarējām. Meitenes nenolaida rokas grūtās situācijās un cīnījās līdz galam. Un veiksme nostājās mūsu pusē. Spēle gāja kā pa viļņiem," secina VK “Jelgava” treneris Aldis Bērziņš.

"Pirmajā setā izdevās izglābties no gandrīz bezcerīgas situācijas, kad bijām iedzinējos ar 20:24. otrajā jau mēs bijām priekšā ar 22:12, bet nevarējām pēdējos trīs punktus paņemt. Vienā novietojumā izmantoju abus pārtraukumus, veicu trīs maiņas, bet zaudējām. Tādu setu savā trenera karjerā neatceros. Tas lieku reizi atgādināja, ka jāspēlē līdz galam. Un cepuri nost Rīgas spēlētāju priekšā!” pēc spēles teica VK “Jelgava” treneris.

“Šis jau ir pusfināls, medaļu spēle, un bija jūtama nervozitāte. Tāpēc abu komandu spēlētājām bija daudz netipisku kļūdu, kādas parastās spēlēs negadās,” uzsver Bērziņš.

Izmantotie resursi:
Home - Volejbols