Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Par Meistarlīgas labāko spēlētāju decembrī atzīts "Lūšu" cēlājs Skrūders

Agris Suveizda

Par Meistarlīgas labāko spēlētāju decembrī atzīts "Lūšu" cēlājs Skrūders
Edvīns Skrūders. Foto: volejbols.lv

Decembrī “Credit24” meistarlīgā spēles no Latvijas klubiem aizvadīja vien “RTU Robežsardze”/”Jūrmala” un SK “Jēkabpils Lūši”, no kuru vidus arī tika izvēlēts mēneša labākais spēlētājs.

Konkurencē ar Jūrmalas kluba “libero” pozīcijas spēlētāju Robertu Kļaviņu uzvaras laurus plūca “lūsis” Edvīns Skrūders. “Decembrī aizvadījām tikai divas spēles, tās pašas izbraukumā un abās cietām neveiksmes. Tomēr abās spēlēs Edvīns demonstrēja pietiekami “sakarīgu” un, pats galvenais, stabilu spēli. Arī treniņos viņam netrūkst motivācijas apliecināt sevi augstākajā līmenī,” savu audzēkni raksturo SK “Jēkabpils Lūši” vecākais treneris Mārcis Obrumans.

Tā gluži nav, ka Latvijas izlases cēlājs abus mačus Tallinā, kas beidzās ar zaudējumu divos setos pret “TalTech” un “Selver”, negribētu atcerēties. Vienkārši pagājis jau gandrīz mēnesis, kopš “lūši” aizvadīja savas pēdējās spēles līgā. “Lai uzvarētu “Selver”, ir labi jānospēlē kā komandai. Tā ir spēcīga vienība, kas šosezon jau izcīnīja Igaunijas kausu,” par otro maču Tallinā saka Edvīns. “Mūsu spēle nebija tik slikta, bet aizķerties arī nesanāca.”

Mazāk palikusi atmiņā pirmā cīņa – ar “TalTech”. Pirmais sets noritēja līdzīgi, abām komandām gandrīz simtprocentīgi realizējot savas iespējas uzbrukumā pēc serves uzņemšanas. “Galotnē uz pāris punktiem iekritām. Pēc tam laikam iekritām arī servju uzņemšanā, kur bijām sliktāki. Tomēr arī “TalTech” labi nospēlēja,” atceras decembra labākais spēlētājs. Šī sezona ar Covid-19 ir sanākusi saraustīta arī spēļu kalendārā. “Ir savādi,” saka Edvīns. “Pierasts spēlēt ar skatītājiem. Mūsu līdzjutēji mājās mums dod ļoti daudz. Baltijas līgā mums ir pārpildītākā skatītāju zāle.”

Tagad jēkabpiliešiem, ar skatītājiem vai bez, līgā atlikušas vien spēles mājās. “Nebūs jābrauc sešas stundas ar autobusu. Pats gan personīgi nejūtu brauciena sekas,” saka cēlājs. Koronavīrusa sērga ietekmēja arī iespējas atgūt Latvijas kausu, un “lūšiem” nebija izdevības uzspēlēt ar Itālijas grandu no Milānas “Allianz Powervolley”. “Ļoti žēl,” saka Skrūders. “Uzspēlēt pret itāļiem būtu interesanti, lai izjustu tādas klases komandu uz savas ādas, saprastu, cik tālu mums ir no itāļiem. Domāju, ka pēc tam būtu papildu motivācija pilnveidoties, lai sasniegtu pretinieku meistarību. Pat ja spēles būtu ļoti neveiksmīgas, uzskatu, ka tās nāktu mums par labu.”

Zaudējumi decembrī nav ietekmējuši volejbolista pašsajūtu, kurš uzsver, ka arī komandas gars Jēkabpilī ir labs, un vienotību vēl pasvītro daudzi kopā pavadītie gadi. Arī ar jaunpienācēju Kristapu Šmitu daudz ir spēlēts kopā jaunatnes izlasēs, un abi kopā bija arī Latvijas izlases rindās, septembrī izcīnot ceļazīmi uz Eiropas čempionāta finālturnīru. Uz tradicionālo jautājumu, kā dalība izlasē un darbs kopš jūnija sākuma ietekmējusi Edvīna sportisko formu klubu sezonā, viņš saka, ka kritumu nav jutis. Toties dalība turnīrā Kiprā ir devusi motivāciju strādāt un pilnveidoties.

Atliek vien piebilst, ka žūrijas komisijas spriedums par decembra labāko spēlētāju “Credit24” meistarlīgā bija vienbalsīgs. Latvijas sieviešu klubi novembrī un decembrī spēles neaizvadīja, un līgas labākā volejboliste paliek nenosaukta. Arī novembrī par labāko spēlētāju tika atzīts cēlājs – “RTU Robežsardze”/”Jūrmala” volejbolists no Ukrainas Vitālijs Ščitkovs.

Izmantotie resursi:
Skrūders no SK “Jēkabpils Lūši” – mēneša...