Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Uzvaras Serbijai, Polijai un Vācijai

Jānis Celmiņš

Uzvaras Serbijai, Polijai un Vācijai
Foto: cev.lu

Turcijas pilsētā Izmirā noslēgusies olimpiskā kvalifikācijas turnīra otrā diena. Uzvaras šodien svinēja Serbijas, Polijas un Vācijas volejbolisti.

Šodien tika izspēlētas trīs spēles. Pirmajā no tām Serbijas volejbolisti trijos setos ar 3:0 (26:24, 25:23, 25:18) apspēlēja Somijas izlasi. Otrā šīs dienas spēlē laukumā devās Polijas un Itālijas valstsvienības. Uzvaru ar 3:0 (25:20, 26:24, 25:21) svinēja Polijas volejbolisti.

Kā vēlāk izrādījās, tad visintriģējošākā spēle šodien risinājās vakarā. Tajā mājinieki Turcijas volejbolisti tikās ar Vācijas valstsvienību. Spēli nedaudz veiksmīgāk iesāka Vacijas izlase, izcīnot uzvaru pirmajā setā ar 25:20. Mājinieki spēja saņemties un uzvarēt nākamās divas partijas attiecīgi ar 25:17 un 25:19. Kad likās, ka viss jau skaidrs un mājinieki izcīnīs uzvaru arī ceturtajā setā, savu līderu iedvesmoti, veiksmīgi spēlējot blokā Vācijas izlases volejbolisti spēja izcīnīt uzvaru ceturtajā setā ar 25:19. Arī pēdējo, piekto setu veiksmīgāk iesāka vācieši un visu setu turoties nelielā vadībā (1 - 3 punkti) izcīnīja uzvaru piektajā setā ar 15:12 un visā spēlē ar 3:2, sagādājot Turcijas valstsvienībai otro zaudējumu divās spēlēs, kas nozīmē, ka turkus Pekinā neredzēsim.

Rīt A apakšgrupa tiks izspēlētas divas spēles. Pirmajā no tām tiksies Itālija un Spānija, bet otrajā "šķēpus krustos" Niderlandes un Polijas volejbolisti. Rītdienas B apakšgrupas vienīgajā spēlē Serbija spēlē ar Vāciju. Vietu olimpiskajā Pekinā nodrošinās turnīra uzvarētāji.

A apakšgrupas turnīra tabula
Itālija 1 - 1*
Polija 1 - 1
Spānija 1 - 0
Nīderlande 0 - 1

B apakšgrupas turnīra tabula
Somija 1 - 1
Serbija 1 - 0
Vācija 1 - 0
Turcija 0 - 2

* - Uzvaras un zaudējumi.

Izmantotie resursi:
www.cev.lu