Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Sieviešu volejbola izlasei cīņas EČ atlases turnīrā pārceltas uz maiju

Jānis Celmiņš

Sieviešu volejbola izlasei cīņas EČ atlases turnīrā pārceltas uz maiju
Latvijas sieviešu volejbola izlase. Foto: LVF

Četru Eiropas meistarsacīkšu volejbolā kvalifikācijas turnīra dalībnieču un Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) pārstāvju sarunas beigušās ar lēmumu pārcelt sacensības F grupā, kurā piedalās arī Ingunas Minusas trenētā valsts sieviešu izlase, no janvāra pirmās puses uz maija sākumu.

Sākotnēji atlases turnīri Latvijā un Bosnijā un Hercegovinā bija paredzēti 2021. gada janvāra otrajā un trešajā nedēļas nogalē. Visu četru grupas dalībnieču, arī Čehijas un Slovēnijas, sarunās ar CEV starpniecību par labāko variantu izvēlēta spēļu atlikšana uz vēlāku laiku. Tādu pašu lēmumu pieņēma arī sieviešu kvalifikācijas B,C,D un E grupas un vīriešu kvalifikācijas A, E, F un G grupu dalībvalstis, bet atlikušās grupas, sievietēm A grupa un vīriešiem B un C grupa, plāno spēles aizvadīt janvārī.

“Latvijā šobrīd ir izsludināta ārkārtējā situācija, arī Bosnijā un Hercegovinā situācija ar Covid-19 nav spīdoša, ir problēmas ar aviolidojumu tiešajiem savienojumiem un izlasēm ir problēmas sakomplektēt spēcīgākos sastāvus, arī mums visticamāk nevarētu palīdzēt ASV studējošās spēlētājas,” par sacensību pārcelšanas iemesliem saka Latvijas nacionālo izlašu koordinators Arturs Vitkovskis. Viņš saka, ka pastāvēja vēl variants – rīkot sacensības vienā vietā – Latvijā vai Bosnijā un Hercegovinā, tomēr drošības aspekts šoreiz bija svarīgākais, cerot, ka maijā situācija būs uzlabojusies.

Pagaidām sabraukumu rīkotājas ir palikušas tās pašas, kas bija janvārī. Pirmo četru izlašu spēļu riņķi paredzēts aizvadīt Latvijā, otro – Bosnijā un Hercegovinā.

Domājot jau par kvalifikācijas turnīru maijā, līdz ārkārtējās situācijas laika beigām Latvijā izlašu kandidātēm tiek piedāvātas treniņu iespējas Latvijas valstsvienības treneres Ingunas Minusas vadībā, lai sagatavoties atlases sacensībām varētu arī tās spēlētājas, kuras Covid-19 ierobežojumu dēļ šobrīd nevar trenēties klubos.

Finālturnīrs plānots 2021. gada augustā un septembrī Serbijā, Horvātijā, Bulgārijā un Rumānijā. Četras mājinieču izlases un astoņas labākās iepriekšējo Eiropas meistarsacīkšu komandas Turcija, Itālija, Polija, Nīderlande, Vācija, Krievija, Beļģija un Azerbaidžāna vietu Eiropas 24 labāko komandu skaitā jau ir nodrošinājušas. Atlikušās 12 vietas finālturnīrā ieņems sešu kvalifikācijas grupu uzvarētājas un otro vietu ieguvējas.

Informāciju sagatavoja:
LVF