Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas U17 izlase sāk gatavošanos Eiropas čempionāta kvalifikācijai

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas U17 izlase sāk gatavošanos Eiropas čempionāta kvalifikācijai
Foto: LVF

Otrdien treniņnometni Jēkabpilī pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas 1.kārtas sacensībām volejbolā U-17 zēnu komandām uzsāka Mārča Obrumaņa vadītā Latvijas izlase.

Treniņnometni treneru Obrumaņa, Ģirta Mārtiņsona un Borisa Kolčina vadībā uzsāka 14 izlases kandidāti.

“Tikko mums jau viena divu nedēļu garuma treniņnometne Jēkabpilī bija. Bija visi, atskaitot līderi Kristianu Fokerotu,” saka Obrumans. “Vairāk atlikušajā laikā gribētu piestrādāt pie taktiskā zīmējuma un kopējās spēles.”

Šai izlasei jau ir gana garas saknes, kaut arī tā ir jaunākā no visām valstsvienībām. Tā tika nokomplektēta 2019. gadā un pagājušo sezonu spēlēja Entuziastu volejbola līgā.

“Galvenais uzdevums mums ir panākt pēc iespējas labāku kopējo spēli, novērst nesaprašanos. Savās komandās viņi bieži spēlē dažādās pozīcijās. Tagad ir jāsaprot sava posteņa nianses laukumā,” saka U-17 valstsvienības galvenais treneris, piebilstot, ka viņam grūti salīdzināt, kāda ir šī izlase. Tomēr ne vienu pudu sāls jauniešu volejbolā apēdušie viņam ir teikuši, ka materiāls ir tīri labs. “Viņi ir kā šaha figūriņas, kas mums, lielmeistariem, jāmāk pareizi izmantot,” salīdzina Obrumans.

Grupā ir Krievija, Polija un Lietuva. Krievijas volejbolisti parasti šajā vecumā ir labi, bet nenoslīpēti dimanti, kas par izcilībām izveidojas vēlāk. Poļi parasti kā komanda jau ilgāku laiku ir darbojušies kopā, un arī Lietuvā prot spēlēt.

“Vismaz es tā esmu iedomājies, ka šajā vecumā individuālos talantus vēl var apspēlēt ar labu kopējo spēli. Tāpēc pārsvarā koncentrēsimies uz savu varēšanu,” saka treneris, uzsverot arī abu palīgu Mārtiņsona un Kolčina lielo ieguldījumu izlases talantu slīpēšanā.

Sacensības ar astoņu valstu līdzdalību plānotas no 11. līdz 14. martam Tbilisi. Eiropas čempionāta kvalifikācijas 1.kārtas uzvarētājs Gruzijā jau varēs posties finālturnīram.

Otrās līdz sestās vietas ieguvēji kvalificēsies Eiropas čempionāta kvalifikācijas 2.kārtai, kas norisināsies šī gada maija sākumā.

Izmantotie resursi:
Treniņnometni pirms EČ kvalifikācijas 1.kārtas...