Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Pandēmijas dēļ šosezon atcelta Latvijas kausa izcīņa, bet federācija vēlas rīkot Superkausu

Agris Suveizda

Pandēmijas dēļ šosezon atcelta Latvijas kausa izcīņa, bet federācija vēlas rīkot Superkausu
RTU/"Robežsardze" ar Latvijas kausu. Foto: volejbols.lv

Latvijas Volejbola federācija (LVF) sadarbībā ar klubiem otrdien lēma par šīs sezonas Latvijas kausa sacensību atcelšanu, paziņots federācijas mājaslapā.

Ārkārtējās situācijas apstākļos Latvijā Latvijas kausa spēles vīriešiem un sievietēm jau tika pārceltas uz vēlāku laiku, plānojot izšķirīgās cīņas 2021. gada janvāra beigās. Šosezon sacensībām bija pieteikušies deviņi klubi vīriešiem un septiņi – sievietēm, taču epidemioloģiskās situācijas valstī un valdības noteikto Covid-19 ierobežojumu dēļ šajos volejbola svētkos nav iespējama jaunatnes un amatieru komandu, tai skaitā pat dažu augstākās līgas vienību, dalība. Tāpēc, plānojot sacensību norisi pēc 7. februāra, kā arī ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī un tās iespējamo attīstību turpmākajos mēnešos, ir nolemts šosezon Latvijas kausa sacensības to tradicionālajā izskatā neaizvadīt.

“Latvijas kausa izcīņa vēsturiski vienmēr ir bijuši volejbola svētki, kuros piedalās gan pieaugušo komandas no dažādām līgām, gan jaunatnes komandas. Personīgi man gribējās kausa ieguvējus noskaidrot arī šosezon,” par lēmumu saka LVF ģenerālsekretāre Gunta Aizporiete. “Nacionālo līgas komandas piedāvāja pārcelt sacensības uz vēlāku laiku, taču jārēķinās ar to, ka vīriešu Nacionālajā līgā ir nospēlēti vien trīs mači, bet sieviešu Latvijas čempionātā nav nospēlēta neviena spēle, tādējādi šo sacensību pabeigšana šosezon ir prioritāte.”

“Iepriekšējos gados, Latvijas kausa finālu laikā, tradicionāli noskaidroja ne tikai spēcīgākās vīriešu un sieviešu, bet arī U-19 komandas, tika sveikti jubilāri un godināti seniori. Pagājušogad pirmo reizi šī pasākuma laikā sporta namā “Daugava” tika vākti līdzekļi volejbola veterānu atbalstam,” saka Aizporiete, uzsverot, ka tās nav tikai pāris spēles, bet volejbola svētki ar plašu pasākumu klāstu.Tāpēc viņa cer, ka izdosies sarīkot volejbola svētkus citā formātā: “Komandas, kuras šobrīd drīkst trenēties un spēlēt, Latvijas kausa finālturnīram paredzētajā laikā, varētu noskaidrot “Superkausa” ieguvējus gan vīriešiem, gan sievietēm. Šobrīd tiek meklēts piemērotākais sacensību formāts un nosaukums.”

2019./2020. gada sezonā par Latvijas kausa ieguvējiem vīriešiem kļuva Rīgas RTU/”Robežsardze”, bet sievietēm – “Rīgas Volejbola skolas” volejbolistes.

Izmantotie resursi:
Latvijas kauss volejbolā šosezon netiks...