Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlase sēdvolejbolā trijniekā starptautiskā turnīrā Turcijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas izlase sēdvolejbolā trijniekā starptautiskā turnīrā Turcijā
Latvijas sēdvolejbola izlase. Foto: Latvijas sēdvolejbola komanda.

Aizvadītajā nedēļas nogalē, no 2. līdz 4. septembrim, Latvijas izlase pirmo reizi piedalījās "2022 Silver Nations League Men" turnīrā, kas notika Eregli, Turcijā, iegūstot trešo vietu.

Turnīrā piedalījās sešas komandas - no Itālijas, Holandes, Polijas, Slovēnijas, Turcijas un Latvijas. Atbilstoši turnīra formātam komandas izspēlēja "apli", katrai komandai spēlējot ar katru. Uzvar tā komanda, kurai ir visvairāk uzvaru un vismazāk zaudējumu.

Pirmajā dienā Latvijas izlasei bija divas spēles - pret Nīderlandes un Slovēnijas izlasēm. Sīvā cīņā ar rezultātu 3:2 Latvijas izlase uzvarēja spēcīgo Nīderlandes izlasi un vakara spēlē ar rezultātu 3:0 tika uzvarēta Slovēnijas izlase.

Otrajā dienā organizatoru nekompetences dēļ Latvijas izlasei nācās aizvadīt trīs smagas spēles. Vēl trīs spēles bija jāspēlē arī Itālijas izlasei, savukārt pārējām komandām bija divas spēles.

Pirmajā spēlē Latvijas izlase ar 3:0 uzvarēja Itālijas izlasi. Otrā spēle bija pret turnīra saimniekiem Turcijas izlasi, kurai šī bija dienas pirmā spēle. Diemžēl sīvā cīņā setu galotnēs mājinieki bija sekmīgāki un spēja uzvarēt Latvijas izlasi ar rezultātu 3:0.

Trešajā dienas spēlē bija jāspēlē ar Polijas izlasi. Latvijas izlase cīnījās ar visiem spēkiem un, neskatoties uz iepriekš aizvadītām divām grūtām spēlēm, tai izdevās uzvarēt vienu setu, bet visu spēli zaudēja ar 1:3. Turnīrā uzyarēja Polija, bet otro vietu ieņēma Nīderlande.

Latvijas izlases sastāvs: Uldis Ektermanis, Andrejs Filipavičus, Dmitrijs Pavlovs, Sergejs Popovs, Aleksandrs Vivčariks, Boriss Jeparovs, Vjačeslavs Grimailovs. Treneris - Vjačeslavs Grimailovs.

Izmantotie resursi:
https://sports.riga.lv