Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionātā šovakar sāksies pusfinālsērijas: "Lūši" uzņems "Biolaru"

Agris Suveizda

Latvijas čempionātā šovakar sāksies pusfinālsērijas: "Lūši" uzņems "Biolaru"
Foto: SK "Jēkabpils Lūši"

Latvijas volejbola čempionātā šovakar plkst. 19:00 ar spēli starp Jēkabpils "Lūšiem" un Jelgavas "Biolaru" sāksies pusfinālsēriju izspēle. Finālistes tiks noskaidrotas līdz divām uzvarām.

"Daugavpils Universitāte"/"Ezerzeme" un "Biolars"/"Jelgava" pandēmijas janvāra beigās izstājās no Baltijas Meistarlīgas, taču saglabāja apņēmību piedalīties Latvijas medaļu izspēlē. Tās dalīs četri klubi, kuri pusfinālsēriju pāros tika sadalīti atbilstoši rangam. Kā pirmie pirms pusfināla tika izsēti "Lūši", kuri Meistarlīgas tabulā par četriem punktiem apsteidz Jūrmalas RTU/"Robežsardze", bet Meistarlīgu pametušie daugavpilieši un jelgavnieki sestdien un svētdien aizvadīja reitinga spēles, lai noskaidrotu trešo numuru. Abos mačos uzvarēja Latgales klubs (3-1, 3-0), kas tādējādi pusfinālā tiksies ar Jūrmalas komandu.

"Biolars"/"Jelgava" sezonu 3. oktobrī sāka ar uzvaru četros setos pār DU/"Ezerzeme", taču ir zaudējusi nākamajās vienpadsmit spēlēs pēc kārtas, ieskaitot reitinga mačus iepriekšējā nedēļas nogalē. Zaudējumi pret Pērnavas un Daugavpils vienībām bija piecos setos, un jelgavnieki pirms izstāšanās no Meistarlīgas ar pieciem punktiem desmit mačos ieņēma astoto vietu desmit komandu konkurencē. Starp jelgavnieku pēdējo spēli Meistarlīgas sezonā un reitinga spēlēm aizritēja gandrīz precīzi trīs mēneši.

Abās savstarpējās spēlēs oktobrī Jēkabpils "Lūši" uzvarēja trijos setos, taču arī jēkabpilieši pusfinālam gatavojās nesekmīgi, Gargždos trīs setos zaudējot pastarītei Klaipēdas Amber Volley", kurai tā bija pirmā uzvara sezonā, un nespējot nodrošināt ceturto vietu. Teorētiski jēkabpiliešus vēl var apsteigt jūrmalnieki, kuriem Covid-19 infekcijas dēļ nācās divas spēles pārcelt. Ja RTU/"Robežsardze" spēs apsteigt "Lūšus", tad zelta un bronzas sērijās mājas spēļu priekšrocības, ja nepieciešams, jau tiks noteiktas pēc jaunā ranga.

Kamēr "Lūšu" un "Biolara" sērija var noslēgties jau sestdien, RTU/"Robežsardze" un "Ezerzeme" savu pirmo spēli aizvadīs tikai 11. martā – Jūrmalas komandas karantīnas dēļ.

Latvijas čempionāta pusfināls

Sērija1. spēle2. spēle3. spēle
Jēkabpils Lūši – Biolars/Jelgava04.03.06.03.ja vajag
RTU/Robežsardze-Jūrmala – Ezerzeme11.03.14.03.ja vajag

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija

  +1 [+] [-]

, 2021-03-04 11:50, pirms 4 gadiem
Kur varēs redzēt?

     [+] [-]

, 2021-03-04 17:13, pirms 4 gadiem
Suveizda pats it nezina .Laikam kaut kur Latvijā....