Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionāta pusfināli sākas ar pārliecinošu "Jēkabpils Lūšu" uzvaru

Rolands Eliņš

Latvijas čempionāta pusfināli sākas ar pārliecinošu "Jēkabpils Lūšu" uzvaru
Foto: Jēkabpils Lūši

Šodien aizvadīta pirmā pusfināla spēle Latvijas volejbola čempionātā, un "Jēkabpils Lūši" ar 3:0 apspēlēja "Biolars/Jelgava".

Spēles sākums veiksmīgāks izdevās Jelgavas komandai, kas izvirzījās vadībā ar 6:2, taču tad ātri savu pārsvaru izlaida. Pirmā seta otrajā pusē "Jēkabpils Lūši" guva 12 punktus pret pretinieku pieciem un uzvarēja ar 25:17. Otrajā setā cīņa jau sākumā nosvērās Jēkabpilij par labu, izvirzoties vadībā ar 11:3, bet šoreiz gandrīz atspēlējās "Biolars/Jelgava", seta izskaņā no 14:22 pievelkot līdz 22:24, taču beigās Jēkabpils ar ceturto mēģinājumu tomēr izcīnīja vajadzīgo setpunktu un uzvarēja 25:22.

Arī trešajā setā "Jēkabpils Lūši" kontrolēja rezultāta attīstību, iegūstot pārsvaru 13:4 un pēc tam 20:12. Arī šoreiz Jelgavas komandai izdevās samazināt rezultāta starpību, bet no zaudējuma trīs setos izglābties nesanāca, zaudējot trešajā setā ar 20:25.

Ar 20 gūtiem punktiem Jēkabpils komandā rezultatīvākais bija Kristers Dardzāns, kamēr pa astoņiem punktiem fiksēti Vladislava Blumberga un Gustava Freimaņa statistikā. "Biolars/Jelgava" sastāvā 11 punkti Vitālijam Cinnem, bet astoņi punkti Maksimam Morozovam.

Līdz ar to "Jēkabpils Lūši" guvuši pirmo uzvaru pusfināla sērijā, kas norisināsies līdz vienas komandas divām uzvarām. Nākamā spēle paredzēta sestdien Jelgavā, bet sērijas trešā spēle, ja tāda būs nepieciešama, tiks aizvadīta svētdien Jēkabpilī.

Otrā pusfināla sērija sāksies vēlāk - "RTU Robežsardze/Jūrmala" un "Daugavpils Universitāte/Ezerzeme" savas sērijas pirmo maču plāno aizvadīt 13. martā.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija