Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Ramma: "Turku spēle balstīta uz Celitānu"

Jānis Celmiņš

Ramma: "Turku spēle balstīta uz Celitānu"
Valters Ramma ar komandas biedriem
Foto: cev.lu

„Tas, ka pretiniekiem pietrūka Gunčas (Gundara Celitāna), bija ļoti jūtams. Lielā mērā „Ziraat Bankasi” spēle ir balstīta tieši uz viņu,” pēc uzvaras pār Gundara Celitāna pārstāvēto „Zirat Bankasi” komandu CEV kausa izcīņas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē atzīst Sofijas „CSKA” spēlētājs Valters Ramma.

CEV kausa izcīņas ceturtdaļfinālā pirmajā spēlē starp divu Latvijas volejbolistu Valtera Rammas un Gundara Celitāna pārstāvētajiem klubiem uzvaru svinēja Rammas Sofijas „CSKA” – 3:2. Atbildes spēle jau pēc nedēļas Ankarā.

Pēc mača sarunā ar portālu Sportacentrs.com iespaidos par to dalījās Valters Ramma. „Šī ir liela uzvara! Skatītajiem tas bija kā saldais ēdiens ar lieliskām epizodēm ne tikai no spēlētāju puses, bet arī no fanu un treneru puses. Pēc otrā seta nedaudz atdevām spēles iniciatīvu taču labi, ka spējām saņemtie un beigas vinnēt, taču domāju, ka otrais mačs būs vel grūtāks. Uzdevums ir grūts, taču ticu, ka mums ir pa spēkam iekļūt nākamajā kārtā.”

Ramma uzskata, ka „Ziraat Bankasi” šajā mačā noteikti pietrūcis Gundars Celitāns, kurš, iespējams, atbildes spēlē jau būs gatavs spēlēt. „Tas, ka pretiniekiem pietrūka Gunčas (Gundara Celitāna), bija ļoti jūtams. Negribu tagad spriedelēt par to vai viņš spēlēs vai nespēlēs otrajā spēlē. Lielā mērā „Ziraat Bankasi” spēle ir balstīta tieši uz viņu. Visu izšķirs otrā spēle, tagad mums jācenšas maksimāli labi sagatavoties atbildes spēlei, lai nospēlētu iespējami labi, viss atkarīgs no mums pašiem.”

Pirmajā spēlē dīvainus lēmumus esot pieņēmuši mača tiesneši. Vienā no epizodēm no zāles pat tika izraidīts „Ziraat Bankasi” galvenais treneris. „Strīdīgi lēmumi bija uz abām pusēm. Šajā ziņā bija neizšķirts,” uzskata Ramma. Sofijs klubam lieliski palīdz arī līdzjutēji. Divu gadu laikā mājās komanda zaudējusi tikai vienu Eirokausu maču un arī Valters atzīst, ka viņi esot lieliski. „Gaisotne, kas valda spēles laikā, ir neaprakstāma. Viņi mums ļoti palīdz.”

Ar dzīvi Bulgārijā latvietis ir apmierināts, vien paužot, ka pēdējos gados radis spēlēt nedaudz citos platuma grādos un nav radis pie tik vēsa laika. „Traniņu process te ir labā līmenī, arī sadzīviski viss kārtībā. Pēdējos gados esmu spēlējis valstīs, kur ir krietni siltāks, taču sauļoties šobrīd noteikti nav mana prioritāte,” smejot saka Valters. „Treniņi ir ļoti augstā līmenī, treneris ir zinošs un es te izbaudu katru brīdi. Bulgārijas čempionātā spēlēju daudz arī Eirokausu spēlēs treneris uzticas. Viss kārtībā!”

Viss gan nav tik gaišās krāsās krāsots. Jautāts kā ar veselību, Valters atzīst, ka īsti labi nav. „Slodzes treniņos ir ļoti nopietnas, tāpēc visu laiku kaut kas sāp. Visvairāk bļauj ceļgals, tāpēc ir plāns aiziet līdz dokam un uztaisīt bildi, lai zinu, kur problēma. Pēdējās divas nedēļas trenējāmies bez brīvdienām.”

     [+] [-]

, 2011-02-03 13:36, pirms 13 gadiem
Ramma krāmē ne pajokam.

sveicieni no dzimtenes draugs.