Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

''DU/Ezerzeme'' vīriešu komandai ļauj aizvadīt spēles Baltijas līgā, sievietēm pārceļ

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''DU/Ezerzeme'' vīriešu komandai ļauj aizvadīt spēles Baltijas līgā, sievietēm pārceļ
Foto: Latvijas volejbola federācija

Latvijas volejbola federācija informē, ka ir ļāvusi Daugavpils vīriešu volejbola komandai ''DU/Ezerzeme'' aizvadīt nedēļas nogalē gaidāmās ''Credit24'' Baltijas līgas spēles pret ''Biolars'' un ''RTU Robežsardze / Jūrmala'' komandām ar nosacījumu, ja spēlētājiem būs negatīvi Covid-19 testi. 

Ņemot vērā Covid-19 uzliesmojumu Daugavpilī, kad saslimuši vairāki Daugavpils hokeja audzēkņi un treneri, arī citu sporta veidu pārstāvjiem likts iziet Covid-19 testus. Latvijas volejbola federācija pieņēmusi lēmumu ļaut 3. un 4. oktobrī ''DU/Ezerzeme'' aizvadīt ''Credit24'' Baltijas līgas spēles pret ''Biolars'' un ''RTU Robežsardze/Jūrmala'' komandām, ja visiem spēlētājiem būs negatīvi Covid-19 testi. Šāds lēmumus pieņemts, domājot par pārējo spēlētāju, treneru un apkalpojošā personāla drošību. Daugavpils komanda šobrīd veic nepieciešamās testa procedūras, lai varētu spēlēt. 

Tikmēr Daugavpils sieviešu komandas ''miLATss'' 3. un 4. oktobra spēles pret ''RVS/LU'' un ''RSU/MVS'' ir pārceltas uz nenoteiktu laiku, lai novērstu Covid-19 izplatību. Daugavpils pilsētas pašvaldība ir pieņēmusi lēmumu atcelt publiskos pasākumus, kas ietekmē sieviešu komandas mājas spēļu aizvadīšanu Daugavpilī. 

“Šis ir izaicinājumiem pilns laiks un katru dienu mēs saskaramies ar jauniem pārbaudījumiem, sacensību koordinatori ikdienas veic labojumus plānotajos kalendāros un nepārtraukti ir saziņā ar komandām. Tomēr, neskatoties uz šo visu, mums kopīgi ir jāatrod risinājums, kā uzsākt un aizvadīt sezonu, jo neviens nevar garantēt, ka šis trauksmainais laiks tuvākajā nākotnē beigsies,” komentē LVF ģenerālsekretāre Gunta Aizporiete. 

Tikmēr īsi pirms sezonas sākuma dalību Sieviešu Baltijas līgā un Latvijas čempionātā atsauca jaunizveidotais klubs SK ''Aurora'', jo nav izdevies nokomplektēt sastāvu. 

Par tālākajiem plāniem sieviešu un vīriešu Baltijas līgās tiks lemts 5.oktobra neklātienes sapulcē, piedaloties visu trīs Baltijas valstu federāciju un līgu pārstāvjiem.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas volejbola federācija