Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Šmits spēlēs pagājušo sezonu Polijas “PlusLiga” aizvadījušajā Radomas “Enea Czarni”

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Šmits spēlēs pagājušo sezonu Polijas “PlusLiga” aizvadījušajā Radomas “Enea Czarni”
Kristaps Šmits. Foto: Artūrs Stiebriņš/volejbols.lv

Kristaps Šmits ir vienojies par viena gada līgumu ar Radomas “Enea Czarni” un otro gadu pēc kārtas spēlēs Polijas 1. līgā.

Mazovijas Tomašovas “Lechia”, kurā Kristaps aizvadīja 2023./2024. gada sezonu, pamatturnīrā ieņēma septīto vietu un piedzīvoja zaudējumu izslēgšanas turnīra spēļu pirmajā kārtā. “Enea Czarni” aizvadītajā sezonā ieņēma pēdējo vietu “PlusLiga” un spēlēs līgu zemāk.

““Lechia” man deva iespēju sevi parādīt. Polijas pēc spēka otrajā līgā ir ļoti labs līmenis. Pat nespēju iedomāties, kas notiek “PlusLiga”. Kopumā laba sezona komandai, bet pietrūka pieredzes. Pašam gāja ļoti labi. Uzbrukumā gūtajos punktos (447) savā pozīcijā biju pirmajā vietā līgā,” par aizvadīto sezonu saka Latvijas izlases otrā tempa uzbrucējs.
Klubs gribēja Kristapu redzēt savās rindās arī nākamajā sezonā, bet pavisam bija trīs – četri piedāvājumi no pirmās līgas komandām.

“Jau pirms sezonas beigām pateicu, ka gribu palikt Polijā. Te jūtos mājīgi, un nav tālu arī no Latvijas,” izvēli skaidro volejbolists. “Radomā būs vislabākās treniņu iespējas. Viss vēl ir saglabājies no “PlusLiga”, ieskaitot treniņu apstākļus, treniņprocesu un lielo halli. Klubs centīsies tikt atpakaļ “PluLiga”, spēlēt pēc iespējas labāk. Man tā ir lieliska iespēja.”
Līgums tika noslēgts jau pirms vairākām nedēļām, bet klubs par darījumu paziņoja pagājušajā nedēļā. Kristaps ir informēts, ka klubu vadīs Kžištofs Mihalskis, kurš iepriekš bija kluba otrais treneris. Viņš pazīst arī gandrīz visus spēlētājus, ar lielu daļu no kuriem ir nācies spēlēt iepriekšējā sezonā.

“Klubs sāks trenēties jau pēc divām nedēļām, taču ar treneri ir vienošanās, ka atgriežos klubā uzreiz pēc izlases beigām. Savukārt ar Latvijas izlases jauno treneri Raineru Vasiljevu esam pazīstami – viņš mani savulaik aicināja uz Tallinas “Selver” klubu, – taču viņa treniņa metodes nepārzinu.”

Latvijas izlases treniņi sāksies 8. jūlijā.

Informāciju sagatavoja:
LVF