Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Treniņnometni pirms EČ kvalifikācijas uzsākusi Latvijas U-16 meiteņu izlase

Agris Suveizda

Treniņnometni pirms EČ kvalifikācijas uzsākusi Latvijas U-16 meiteņu izlase
Latvijas U-16 meiteņu izlase. Foto: LVF

Treniņnometni Daugavpilī pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmās kārtas jeb Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) čempionāta volejbolā U-16 meiteņu komandām uzsākusi arī Ievas Ņečiporukas vadītā Latvijas izlase, informējusi Latvijas Volejbola federācija.

Šonedēļ pēdējo treniņnometni pirms Eiropas U-16 meistarsacīkšu pirmās kārtas uzsāka Ivas Ņečiporukas vadītā Latvijas meiteņu izlase. Pēc pusotras nedēļas grupā latvietes gaida tikšanās ar Poliju, Lietuvu un Baltkrieviju. Treniņnometni uzsāks trīspadsmit U-16 izlases kandidātes, taču dalību pirmajā oficiālajā turnīrā var ietekmēt savainojumi.

“Tās būs šīs izlases pirmās svarīgās cīņas. Paldies Latvijas Volejbola federācijai (LVF), jo gatavošanās grafiks bija ļoti labs. Bija vēlme piedalīties arī Entuziastu volejbola līgā (EVL), taču tas pašreizējos apstākļos neizdevās, un šajā Covid-19 laikā nebija iespējas iegūt spēļu pieredzi,” saka trenere, ņemot vērā Latvijas valsts izstrādātos vīrusa ierobežošanas pasākumus, kas īpaši skāruši sportistus līdz 18 gadu vecumam.

Pēc treniņnometnes pagājušajā vasarā Rēzeknē, pārbaudes spēlēm Lietuvā un lietuviešu atbildes vizītes varēja just progresu, bet šosezon trenerei ir sajūta, ka par spīti divām treniņnometnēm Kuldīgā izlase sēž uz vietas. “Ja nebūtu bijusi pauze, varētu prasīt augstus rezultātus. Tagad nometne jāsāk ar atkārtošanu, jo šis tas ir aizmirsies. Lēnām kā lidmašīna paceļamies,” joko Ņečiporuka, kuras meitas – Paula un Petra – Latvijas volejbolā ir vērtība. Šī nometne tiek aizvadīta Daugavpilī, kur būs sacensības, lai pierastu pie zāles un apstākļiem. Tāpat trenere ir ļoti pateicīga LVF par fizioterapeita Uģa Grīniņa piesaisti, kurš ir ļoti noderīgs.

Šī ir Ievas pirmā Latvijas izlase. Viņas vecuma meitenes bija starp labākajām Latvijā, un Kuldīgas novada sporta skolas treneri iedrošināja, lai Ņečiporuka piesakās par izlases treneri. Apstiprināšana par galveno treneri bija neliels pārsteigums, taču ar daudz pieredzējušās Žannas Zaneginas palīdzību trenere jūtas droša – “kā ar drošības spilvenu”, jo Zaneginai ir pieredze arī Baltijas līgas mēroga mačos. Ieva turpina mācīties no pieredzējušākās kolēģes un bilst, ka tas ir liels izaicinājums.

Sacensības ar astoņu valstu līdzdalību plānotas no 11. līdz 14. martam Daugavpilī. EEVZA čempionāts vienlaicīgi ir arī Eiropas čempionāta pirmā atlases kārta, un uzvarētājas jau varēs posties finālturnīram. Otrās līdz sestās vietas ieguvējas kvalificēsies Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijas turnīra otrajai kārtai,

Izmantotie resursi:
Treniņnometni pirms EČ kvalifikācijas uzsāk...