Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Trešo vietu pirms Latvijas čempionāta play-off iegūst DU/"Ezerzeme"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Trešo vietu pirms Latvijas čempionāta play-off iegūst DU/"Ezerzeme"
Foto: LVF

Reitinga mačos nedēļas nogalē trešo vietu pirms Latvijas čempionāta izslēgšanas spēlēm ieņēma “Daugavpils Universitāte”/“Ezerzeme” (DU/“Ezerzeme”) komanda, divu maču summā apspēlējot VK “Biolars”/“Jelgava” komandu.

Neregulārā šīs sezonas kalendāra dēļ, ko radīja Covid-19 ierobežojumi Latvijā, tika nolemts aizvadīt divas reitinga spēles, lai noskaidrotu, kura no komandām – Jelgavas vai Daugavpils – iegūs trešo un kura ceturto numuru pirms izslēgšanas spēlēm.

Sestdien Jelgavā DU/“Ezerzeme” vienība svinēja uzvaru ar 3-1 (25:18, 17:25, 25:19, 25:21), bet svētdien atbildes mačā Daugavpilī – ar 3-0 (25:21, 26:24, 25:13).

Svētdien uzvarētāju rindās uzvarētāju rindās Andris Širjakovs guva 18 punktus, trīs no tiem sakrādams blokā, bet pa septiņiem punktiem Antonam Nazarovam un Denisam Pavlovam. VK “Biolars”/“Jelgava” rindās pa septiņiem punktiem guva Jevgēnijs Vjatkins un Maksims Morozovs.

“Brīžiem spēle savas komandas izpildījumā patika, ņemot vērā ilgo pārtraukumu, kas ir bijis. Arī draudzības spēles neizdevās sarunāt. Kas treniņos bija atstrādāts, brīžiem laukumā tika rādīts atzīstami. Dažreiz gan gadījās kādas neuzmanības kļūdas, kļūdas servēs, servju uzņemšanā pāris setos gadījās iekrist. Gājām uz uzvaru un trīs punktus dabūjām gan pirmajā, gan otrajā spēlē,” savas komandas veikumu un divas uzvaras komentēja Daugavpils vienības galvenais treneris Guntis Atars.

Divu maču summā ar 6-0 uzvarēja daugavpilieši, kuri pusfinālā tiksies ar “RTU Robežsardze”/“Jūrmala” komandu, kad tā varēs spēlēt pēc Covid-19 ierobežojumu beigām, bet jelgavnieki pusfinālā tiksies ar “lūšiem”.

Latvijas čempionāta pirmais un otrais numurs tika noteikts “Credit24” meistarlīgas sacensībās, ņemot vērā turnīra tabulu 28. februārī. Šobrīd pirmo vietu ar 20 punktiem ieņem SK “Jēkabpils Lūši” vienība, bet četri punkti mazāk un divas spēles rezervē ir Jūrmalas vienībai.

Lai Latvijas čempionāts neiekavētos “Credit24” līgā neaizvadīto spēļu dēļ, komandas vienojās, ka pusfinālos Latvijas ranga pirmais un otrais numurs tiks ņemti pēc šī brīža rezultātiem. Ja pēc jūrmalnieku maču izspēles viņi turnīra tabulā apsteigs Jēkabpils klubu, spēlēs par pirmo un trešo vietu tas tiks ņemts vērā attiecībā uz mājas spēļu priekšrocību.

Izmantotie resursi:
Trešo vietu pirms Latvijas čempionāta...