Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Jelgava"/LLU pārspēj RVS Latvijas čempionāta regulārajā sezonā

Ints Megnis
Ints Megnis

"Jelgava"/LLU pārspēj RVS Latvijas čempionāta regulārajā sezonā
Inese Jursone. Foto: Sieviešu volejbola klubs "Jelgava"/LLU

Svētdien regulārā sezona noslēgusies Latvijas čempionātā volejbolā sievietēm, kur "Jelgava"/LLU kopvērtējumā spēja pārspēt "Rīgas Volejbola skolas" (RVS) jaunās sportistes.

Šosezon trīs Latvijas komandas sacentās Baltijas līgā, paralēli notiekot arī Latvijas čempionātam ar astoņu vienību līdzdalību. Ja Daugavpils "miLATss" finanšu taupīšanas nolūkos izvēlējās spēlēt tikai Baltijas turnīrā, jelgavnieces un RVS volejbolistes spēlēja abās sacensībās, Latvijas čempionāta regulārajā sezonā pierādot, ka ir spēcīgākās valstī. "Jelgava"/LLU 14 regulārās sezonas spēlēs izcīnīja 14 uzvaras, no kurām desmit bija ar 3-0, un kopā savāca 39 punktus. Tikmēr RVS četras reizes pamanījās ciest piecu setu neveiksmes un ar 34 punktiem palika otrās. Goda pjedestāla trešo pakāpienu ar 29 punktiem aizņēma RSU/MVS, bet pārējās vienības atpalika jau vairāk.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas - "Jelgava"/LLU un RVS jau garantējušas vietu pusfinālā, kamēr RSU/MVS, Mārupes SC, "Murjāņu Sporta ģimnāzija" (MSĢ) un "Gulbene" piedalīsies ceturtdaļfinālā. Svētdien noslēdzošajā sabraukumā divas uzvaras izcīnīja "Latvijas Universitātes" komanda, pieveicot "Babīti" un MSĢ, un punktu skaita ziņā panāca "Gulbeni", tomēr nespēja tikt pie pēdējās ceļazīmes uz izslēgšanas turnīru.

RVS komanda ir vienīgā, kurai vēl atlikuši divi turnīri - nākamnedēļ tā piedalīsies Baltijas līgas "Final Four" sacensībās, pusfinālā cenšoties uzveikt TU/"Bigbank".

Latvijas čempionāta regulārā sezona

VKomandaSUZP
1.Jelgava/LLU1414039
2.Rīgas Volejbola skola1410434
3.RSU/MVS1411329
4.Mārupes SC146820
5.Murjāņu Sporta Ģimnāzija1441014
6.VK Gulbene1441012
7.Latvijas Universitāte1441012
8.SK Babīte143118