Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Šteinerte un Oliņš uzvar Latvijas ziemas čempionātā diska mešanā

Ints Megnis
Ints Megnis

Šteinerte un Oliņš uzvar Latvijas ziemas čempionātā diska mešanā
Dace Šteinerte. Foto no "Jelgavas Vēstneša" arhīva

Latvijas ziemas čempionātā diska mešanā, kas notika jau piecpadsmito reizi, sestdien Murjāņos uzvarēja titulētā Dace Šteinerte un Dāvis Oliņš.

Vīru sacensībās, tāpat kā aizpērn, par Latvijas čempionu kļuva Oliņš (Valmiera), esot 47,13 metrus tāls un ievērojami apsteidzot vicečempionu Dinu Demidočkinu (Valka/MSĢ), kurš rīku meta 44,37 metrus. Bronzu savāca Aleksandrs Volkovs (43,97 metri)

Demidočkins startēja divreiz un ar 1,75 kilogramu disku atkārtoti kļuva par Latvijas čempionu junioriem - 47,41 metrs.

Sacensībās sievietēm pirmo reizi 15 gadu laikā Latvijas ziemas čempionātā disks tika raidīts pāri 50 metru līnijai, to veicot nu jau trīspadsmitkārtējai Latvijas čempionei (trīskārt ziemā) Dace Šteinerte no Jelgavas - 50,34 metri. Šoreiz otrā ar 41,49 metriem bija Inga Miķelsone-Leimane (Jelgavas SC), kura ziemas čempiones godā bijusi pieckārt, kamēr pie bronzas tika Lelde Mieze.

Juniorēm ievērojami pārāka pār sāncensēm, pie tam ar jaunu personīgo rekordu 44,43 m, bija Rota Rulle (Rūjiena/MSĢ). Jauniešu (U18) vecuma grupā par čempioniem kļuva diska metēji,kuri pērn vēl startēja zēnu un meiteņu (U16) konkurencē. Puišiem 1,5 kilogramus smago disku vistālāk - 42,48 m – aizmeta Lauris Krists Lūsis (Valka/MSĢ).Savukārt čempione jaunietēm bija cēsniece Vineta Krūmiņa, kuras treneris ir Māris Urtāns, savai pērnā gada čempiones titulam U16 grupā, šogad pievienoja arī U18 grupas titulu, pie tam ar jaunu personīgo rekordu - 38,14 metri.

Arī jaunākajā vecuma grupā U16 uzvarētāji zēniem un meitenēm sasniedza jaunus personīgos rekordus. Rikardo Ivanovs (Valmiera) kilogramu smago disku aizmeta 45,91 metru, bet Amanda Malatkovska (Aizkraukle) pirms nedēļas Salaspilī kļuvusi par Latvijas čempioni vesera mešanā, arī Murjāņos bija labākā metot 750 gramus smago disku 37,48 metrus.

Izmantotie resursi:
https://athletics.lv/lv/article/328...